Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17 Round-up dag 9: Toppers kennen weinig problemen, Bergs dubbelt verder

#RG17 Round-up dag 9: Toppers kennen weinig problemen, Bergs dubbelt verder

#RG17 Round-up dag 9: Toppers kennen weinig problemen, Bergs dubbelt verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De negende dag van Roland Garros 2017 betekende een hoogdag voor het thuispubliek. Met maar liefst drie spelers in actie én een Frans onderonsje werd het verwend. Om dan nog maar te zwijgen van de andere toppers die hun opwachting maakten. 

De Belgen

Nu alle anciens in het enkelspel uitgeschakeld zijn, richten we de spots op onze junioren. Zowel Zizou Bergs (ITF-22) als Tibo Colson (ITF-88) bewezen afgelopen week volledig klaar te zijn voor Roland Garros. Colson nam het op tegen Yshai Oliel (ITF-9) uit Israël. Met het zevende reekshoofd kreeg onze landgenoot dus geen gemakkelijke opdracht voorgeschoteld. In de eerste set kon Colson nog gelijke tred houden, met 5-7 ontglipte de tiebreak hem net. De tweede set kende een ander verhaal, Oliel bleek een maatje te groot voor Colson. Met 6-1 plaatste de Israëliër zich voor de volgende ronde.

Bergs had meer geluk. Hij kwam uit tegen Alexey Zakharov (ITF-40), op papier een haalbare kaart. Onze 18-jarige landgenoot begon goed aan de wedstrijd en veroverde de eerste set met 7-5. Zakharov schoot echter wakker en schreef set 2 met 6-3 op zijn naam. Ook in de beslissende derde set trok de Rus aan het langste eind, 6-2. In het dubbelspel was Bergs wel succesvol. Samen met de Fransman Dan Added (ITF-42) versloeg hij Valentin Royer (ITF-180) en Bertus Kruger (ITF-85). Het duo mag met 6-2 en 6-4 vlot door naar de tweede ronde.

Matches of the Day

Zowel op Philippe Chatrier als Suzanne Lenglen beten vandaag de dames de spits af. Derde reekshoofd Simona Halep (WTA-4) mocht de degens kruisen met gravelbeest Carla Suarez Navarro (WTA-23). Hoewel de Spaanse nauwelijks de helft van de onderlinge ontmoetingen kon winnen, waren de verwachtingen hooggespannen. Halep bleek echter oppermachtig en gaf met tweemaal 6-1 haar tegenstandster nauwelijks een kans.

Intussen kroop Elina Svitolina (WTA-6) door het oog van de naald. De Kroatische Petra Martic (WTA-290) legde haar het vuur aan de schenen en pakte de eerste set met 4-6. Overweldigd door dit succes kende Martic een kleine terugval in de tweede manche. Svitolina kwam terug en bracht met 6-3 de bordjes in evenwicht. In de beslissende set waren de dames aan elkaar gewaagd. Pas bij 5-5 kon Svitolina afstand nemen. Met 7-5 verzekerde ze zich van een plaats in de kwartfinale.

Het Franse duel tussen Alizé Cornet (WTA-43) en Caroline Garcia (WTA-27) kon op veel belangstelling rekenen. Garcia, niet bepaald geliefd bij haar medespeelsters, nam meteen te bovenhand en pakte set één met 6-2. Ook in de tweede set bleef ze op haar elan verder gaan. Met 6-4 vermorzelde Garcia de hoop op de titel bij Cornet.

Bij de mannen kende Andy Murray (ATP-1) weinig problemen met Karen Khachanov (ATP-53). Hij versloeg het jonge, Russische talent met 6-3 en tweemaal 6-4. Stanislas Wawrinka (ATP-3) had het daarentegen niet onder de markt met publiekslieveling Gaël Monfils (ATP-16). De Fransman dreef hem in de eerste twee sets tot het uiterste. Monfils, die zijn wedstrijden de laatste tijd verrassend kalm en beheerst weet af te werken, beet zich vast en kon zelfs een tiebreak afdwingen, 7-5 en 7-6(7). In de derde set trok Wawrinka het laken overtuigend naar zich toe, 6-2.

De wedstrijd tussen Fernando Verdasco (ATP-37) en Kei Nishikori (ATP-9) deed sommige wenkbrauwen fronsen. De Spaanse veteraan nam een verbazingwekkende start en sleepte de eerste set met 6-0 in de wacht. Wat de Japanner overkwam, is nog steeds niet duidelijk, maar hij herpakte zich in set 2 en 3. Beide heren toonden hun kunnen en toverden prachtige rally’s uit hun racket. Nishikori trok met tweemaal 6-4 aan het langste eind. Aan het begin van de vierde set kwam hij snel een break voor, bevestigde op eigen opslag en ging nogmaals door de opslag van Verdasco. De veer leek nu helemaal gebroken bij de Spanjaard, de match kende hetzelfde einde als begin. Met 6-0 in zijn voordeel dit keer rondde Nishikori het netjes af.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws