Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Preview dag 1: Goffin trapt Roland Garros campagne van start

#RG18: Preview dag 1: Goffin trapt Roland Garros campagne van start

#RG18: Preview dag 1: Goffin trapt Roland Garros campagne van start

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van het tweede grandslamtoernooi van het jaar: Roland Garros. Dit is het moment om te polsen hoe het met de vorm zit van de 256 enkelspelers die in actie komen in de eerste ronde. David Goffin (ATP-9) trapt de campagne van de Belgen alvast op gang. 

De Belgen

“Ready for @rolandgarros to start!” Zo blikt de beste Belgische tennisser vooruit naar het tweede grandslamtoernooi van het jaar. We hopen het met hem mee. Goffin start zijn toernooi tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-44). In de onderlinge ontmoetingen staat het 4-1 in het voordeel van Goffin. Enkele weken geleden was de Belg nog eens de beste op het gravel van Madrid.

Matches of the day

Het vierde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-5), een mogelijke tegenstander van Goffin in de kwartfinale, opent het toernooi op het Court Philippe-Chatrier. Zijn tegenstander wordt de Serviër Viktor Troicki (ATP-89). Het zal interessant zijn te zien hoe het zit met de vorm van de Bulgaar. Hij verloor de laatste twee toernooien telkens in de openingsronde en Troicki liet al zien dat hij van Dimitrov kan winnen. Dimitrov leidt in de onderlinge ontmoetingen met 3-2 waarbij de Serviër het laatst kon winnen op het gravel van Roland Garros twee jaar geleden.

Titelverdedigster Jelena Ostapenko (WTA-5) zal haar toernooi starten tegen Kateryna Kozlova (WTA-66). Voor de Letse staat er veel op het spel: ze heeft immers veel punten te verdedigen en kon in het afgelopen jaar zelden echt overtuigen. Komt daar nog eens bovenop dat Kozlova in de onderlinge ontmoetingen leidt met 2-0. Ostapenko zal dus stevig uit haar kot moeten komen wil ze niet in de eerste ronde sneuvelen.

Rafael Nadal & Jelena Ostapenko - © Jimmie48 Tennis Photography
Rafael Nadal & Jelena Ostapenko – © Jimmie48 Tennis Photography

Het nummer twee bij de mannen Alexander Zverev (ATP-3) komt in actie tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-92). Het wordt de eerste ontmoeting met de 27-jarige tennisser uit Vilnius. Zverev is nog nooit verder dan de vierde ronde geraakt op de Grand Slams en zoekt eindelijk de grote doorbraak op het hoogste niveau.

Een interessante wedstrijd bij de vrouwen is deze tussen Ajla Tomljanovic (WTA-68) en één van de favorieten Elina Svitolina (WTA-4). De 25-jarige Australische, vriendin van bad boy Nick Kyrgios (ATP-23), brak in 2015 door in de top 50 van de wereld maar was in 2016 grotendeels out door een schouderblessure. De weg terug naar de top bleek niet over rozen te lopen voor Tomljanovic die nogal blessuregevoelig blijkt. Hoe dan ook, de Australische kan tennissen en Svitolina is maar best voorbereid. In de onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Oekraïense maar de laatste wedstrijd dateert wel van 2015.

Stoppen, toch niet stoppen. Francesca Schiavone (WTA-265) wist het allemaal niet goed meer. De 37-jarige kampioene van Roland Garros in 2010 waagde haar kans in het kwalificatietoernooi en tenniste zich een weg naar de hoofdtabel. In haar negentiende deelname komt ze uit tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-84). Het wordt de eerste ontmoeting met de 20-jarige Kuzmova.

Tot slot is de wedstrijd tussen Ivo Karlovic (ATP-93) en Corentin Moutet (ATP-143) er één om goed in de gaten te houden. De winnaar van dat duel wordt immers de mogelijke tegenstander van Goffin in de tweede ronde. De 39-jarige Kroaat begint aan zijn dertiende Roland Garros, terwijl de 20 jaar jongere Fransman voor het eerst op de hoofdtabel staat. Qua contrast kan dat tellen.

[alert title=Programma dag 1”]

De Belg

R1: [8] David Goffin (BEL) vs. Robin Haase (NED)
Court 1, vierde partij om 11.00 uur

Matches of the day
R1: [4] Girgor Dimitrov (BUL) vs. Viktor Troicki (SRB)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 11.00 uur

R1: [5] Jelena Ostapenko (LAT) vs. Kateryna Kozlova (UKR)
Court Philippe-Chatrier, vierde partij vanaf 11.00 uur

R1: Ricardas Berankis (LTU) vs. [2] Alexander Zverev (GER)
Court Suzanne-Lenglen, vierde partij vanaf 11.00 uur

R1: Ajla Tomljanovic (AUS) vs. [4] Elina Svitolina (UKR)
Court Suzanne-Lenglen, eerste partij vanaf 11.00 uur

R1: Francesca Schiavone (ITA) vs. Viktoria Kuzmova (SVK)
Court 3, derde partij vanaf 11.00 uur

R1: Ivo Karlovic (CRO) vs. Corentin Moutet (FRA)
Court 7, derde partij vanaf 11.00 uur

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

koen

koen

Meer nieuws