Op dag veertien van Roland Garros strijden Simona Halep (WTA-1) en Sloane Stephens (WTA-10) om de titel bij de vrouwen. Ook de dubbelfinale bij de mannen, de juniorenfinales en de finale bij de legendes staat op het programma.

De Belgen

Kim Clijsters en Nathalie Tauziat wonnen hun twee groepswedstrijden en staan in de finale bij de legendes. Daarin nemen ze het op tegen de Franse tandem Nathalie Dechy en Amelie Mauresmo. Kan Clijsters één dag na haar verjaardag de titel grijpen bij de legendes?

Matches of the day

Alle ogen zijn gericht op de vrouwenfinale tussen Halep en Stephens. De Roemeense nummer één van de wereld is op jacht naar een eerste Grand Slam, Stephens heeft al de US Open op haar erelijst staan. Voor Halep is het de derde keer dat ze in de finale staat in Parijs, het valt te bekijken of ze opgewassen is tegen de grote druk. Stephens heeft niets te verliezen en maakte dit toernooi al een erg sterke indruk. In onderlinge duels leidt Halep met 5-2.

Na een tegenvallend toernooi voor de Fransen in het enkelspel, staat er zaterdag heel wat op het spel in het dubbelspel. De Franse zesde reekshoofden Pierre-Hugues Herbert (ATP D-19) en Nicolas Mahut (ATP D-18) gaan volop voor een eerste trofee in Parijs. In de finale nemen ze het op tegen de Oostenrijks-Kroatische tweede reekshoofden Oliver Marach (ATP D-2) en Mate Pavic (ATP D-1).

Bij de junioren strijden Sebastien Baez (ITF-1) en Chun Hsin Tseng (ITF-3) om de titel bij de jongens. Bij de meisjes spelen Caty McNally (ITF-36) en Cori Gauff (ITF-20) de finale.

Programma

De Belgen
F: Nathalie Dechy (FRA) & Amelie Mauresmo (FRA) vs. Kim Clijsters & Nathalie Tauziat (FRA)
Court Suzanne-Lenglen, eerste partij om 11.00 uur

Matches of the day

F: [1] Simona Halep (ROU) vs. [10] Sloane Stephens (USA)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 15.00 uur

F: [6] Pierre-Hugues Herbert (FRA) & Nicolas Mahut (FRA) vs. [2] Oliver Marach (AUT) & Mate Pavic (CRO)
Court Philippe-Chatrier, tweede partij vanaf 15.00 uur

F: [1] Sebastian Baez (ARG) vs. [4] Chun Hsin Tseng (TPE)
Court 1, eerste partij om 11.00 uur

F: Caty McNally (USA) vs. [16] Cori Gauff (USA)
Court 1, tweede partij vanaf 11.00 uur

Het volledige programma vind je hier terug.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.