Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Preview dag 2: Mertens en Flipkens aan zet, eerste horde voor gravelkoning Nadal

#RG18: Preview dag 2: Mertens en Flipkens aan zet, eerste horde voor gravelkoning Nadal

#RG18: Preview dag 2: Mertens en Flipkens aan zet, eerste horde voor gravelkoning Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tweede dag van Roland Garros is er eentje om van te smullen. Met twee Belgische vrouwen aan zet en een resem toppers die in actie komen belooft het een bijzonder mooie dag te worden.

De Belgen

Kirsten Flipkens (WTA-69) komt als eerste Belgische in actie. Zij kijkt de Duitse Tatjana Maria (WTA-64) in de ogen. Beide dames stonden al één keer eerder tegenover elkaar. Vorig jaar won Flipper in New Haven na een ware thriller. Het werd 6-7 (4), 6-3 en 7-5. Bovendien is Flipkens in uitstekende doen, zo haalde ze vorig week nog de halve finales in Nürnberg.

Niet veel later verschijnt ook Elise Mertens (WTA-16) ten tonele op Court 6 (na één vrouwenmatch en twee mannenpartijen). Met Varvara Lepchenko (WTA-88) wacht in principe een hapklare brok voor de nieuwe Belgische tennissensatie. De 32-jarige Amerikaanse maakte dit jaar nog maar weinig klaar en verloor ook haar laatste drie gravelpartijen. Het wordt het eerste duel tussen beide speelsters.

Matches of the day

Het aantal interessante affiches op deze tweede dag is niet op één hand te tellen. Het lijstje van grote namen die in actie komen is fenomenaal: Novak Djokovic (ATP-22), Rafael Nadal (ATP-1), Stan Wawrinka (ATP-25), Dominic Thiem (ATP-5), Petra Kvitova (WTA-8), Caroline Wozniacki (WTA-2), Karolina Pliskova (WTA-6) en Maria Sharapova (WTA-29).

Nadal opent zijn jacht op een elfde titel in Parijs met een duel tegen lucky loser Simone Bolelli (ATP-130). De laatste keer dat beide heren elkaar in de ogen keken, dateert al van Madrid 2015. Toen kon de Italiaan amper vier spelletjes winnen. Afwachten of hij in ieder geval al beter kan doen straks.

Interessant wordt mogelijk ook het duel tussen Wozniacki en Danielle Rose Collins (WTA-44). De 24-jarige Amerikaanse is één van de ontdekkingen van 2018 met onder meer een halve finale in Miami. Op gravel kon ze weliswaar nog geen potten breken. Benieuwd of Collins het Wozniacki, die zelf ook niet schitterend staat te spelen, toch moeilijk kan maken.

Uitkijken wordt het ook naar Djokovic en vooral of hij de goede lijn van in Rome kan doortrekken. Met Rogerio Dutra Da Silva (ATP-132) wacht normaliter een haalbare kaart, al valt de Braziliaan op zijn favoriete ondergrond toch niet te onderschatten. Dutra Da Silva speelde dit jaar nog maar drie toernooien die niet op gravel plaatsvonden (Auckland, de Australian Open en Miami).

Ook Wawrinka krijgt een echte gravelbijter tegenover zich. De Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP-71) kan wel eens een bijzonder lastige klant worden voor de Zwitser. Te meer omdat Wawrinka sinds zijn terugkeer nauwelijks nog een match wist te winnen (één van zijn drie gravelpartijen).

Voor de andere toppers zouden er niet te veel problemen mogen opduiken. Kvitova opent tegen Veronica Cepede (WTA-87), Pliskova kijkt Barbora Krejcikova (WTA-141) in de ogen, Sharapova ontmoet Richel Hogenkamp (WTA-134) en bij de mannen mag Ilya Ivashka (ATP-119) zich opmaken voor een duel met Thiem.

[alert title=Programma dag 1”]

De Belgen

R1: Kirsten Flipkens (BEL) vs. Tatjana Maria (GER)
Court 9, derde partij vanaf 11.00 uur

R1: Elise Mertens (BEL) vs. Varvara Lepchenko (USA)
Court 6, vierde partij vanaf 11.00 uur

Matches of the day
R1: [8] Petra Kvitova (CZE) vs. Veronica Cepede (PAR)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 11.00 uur

R1: Rogerio Dutra Da Silva (BRA) vs. [20] Novak Djokovic (SRB)
Court Philippe-Chatrier, tweede partij vanaf 11.00 uur

R1: Danielle Rose Collins (USA) vs. [2] Caroline Wozniacki (DEN)
Court Philippe-Chatrier, derde partij vanaf 11.00 uur

R1: Simone Bolelli (ITA) vs. [1] Rafael Nadal (ESP)
Court Philippe-Chatrier, vierde partij vanaf 11.00 uur

R1: Guillermo Garcia-Lopez (ESP) vs. [23] Stanislas Wawrinka (SUI)
Court Suzanne-Lenglen, eerste partij vanaf 11.00 uur

R1: [28] Maria Sharapova (RUS) vs. Richel Hogenkamp (NED)
Court Suzanne-Lenglen, vijfde partij vanaf 11.00 uur

R1: [7] Dominic Thiem (AUT) vs. Ilya Ivashka (BLR)
Court 1, tweede partij vanaf 11.00 uur

R1: [6] Karolina Pliskova (CZE) vs. Barbara Krecjikova (CZE)
Court 1, vierde partij vanaf 11.00 uur

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws