Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Preview dag 6: Goffin ontmoet showman, Flipkens oog in oog met Williams-zussen

#RG18: Preview dag 6: Goffin ontmoet showman, Flipkens oog in oog met Williams-zussen

#RG18: Preview dag 6: Goffin ontmoet showman, Flipkens oog in oog met Williams-zussen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na een welverdiend dagje rust komt David Goffin (ATP-9) weer in actie op dag 6 van Roland Garros. Kirsten Flipkens (WTA D-36) treedt met ex-nummer één Sara Errani (WTA D-81) aan in het dubbelspel. Verder komen tweede reekshoofden Caroline Wozniacki (WTA-2) en Alexander Zverev (ATP-3) de baan op. 

De Belgen

Hoewel hij een een wankele start nam, herpakte Goffin zich in de tweede ronde. Vanmiddag komt hij tegenover thuisspeler en showsteler Gaël Monfils (ATP-37). De twee stonden 3 keer eerder tegenover elkaar, Goffin trok tweemaal aan het langste eind. Net als de Belg, kende Monfils geen vlot begin van de Franse Open Kampioenschappen. Hij verloor de eerste en tot nu toe enige set in zijn partij tegen landgenoot Elliot Benchetrit (ATP-306). Nadien zette hij de Slovaak Martin Klizan (ATP-117) opzij. Goffin rekende af met een andere Fransman, Corentin Moutet (ATP-141). Beide heren zijn nog relatief fit en zouden een evenwichtige wedstrijd moeten brengen.

Flipkens doet nog eens dienst op dubbelpartner Errani. Met Venus (WTA D-470) en Serena Williams (NG) aan de overkant van het wordt het in ieder geval geen eenvoudige klus. De 2 zussen zijn niet alleen elk apart erg succesvol, maar veroverden samen ook al ettelijke dubbeltitels. Errani en Flipkens zullen het tactisch slim moeten spelen om kans te maken.

Matches of the day

Na de topreekshoofden gisteren, is het vandaag de beurt aan de nummers twee. Zverev bijt de spits af in duel met Damir Dzumhur (ATP-29). De jonge Duitser ging goed van start, maar in de tweede ronde sputterde de motor duidelijk tegen. Zverev had immers 5 sets nodig om afstand te nemen van de 27-jarige Dusan Lajovic (ATP-60) uit Servië. Dzumhur en Zverev speelden in 2017 een keertje tegen elkaar, de Bosniër won toen in 2 sets.

Eens de mannen van het terrein zijn, maakt Wozniacki haar opwachting. De Deense schone neemt het op tegen Pauline Parmentier (ATP-74). Wozniacki won in het verleden drie ontmoetingen, Parmentier slechts ééntje, maar dit duel dateert wel van een kleine maand geleden op het toernooi van Istanbul. De Deense is een vaste waarde aan de top, maar geraakt op Roland Garros nooit verder dan de kwartfinale. Parmentier zal, als thuisspeelster, bovendien gesteund worden door het publiek.

Novak Djokovic (ATP-22) krijgt Roberto Batista Agut (ATP-13) voorgeschoteld. Net als veel andere toppers, kende Batista Agut een moeizame start. Reeds in de eerste ronde moest de Spanjaard vijf sets spelen om Denis Istomin (ATP-100) af te schudden. Djokovic daarentegen toonde nog niet echt zijn beste tennis, maar verloor nog geen set. In de onderlinge ontmoetingen leidt de Serviër bovendien met 6-1.

[alert title=Programma dag 6”]

De Belgen

R3: [8] David Goffin vs. [32] Gaël Monfils (FRA)
Court Suzanne-Lenglen, derde partij vanaf 11.00 uur

R2: Kirsten Flipkens/Sara Errani (ITA) vs. Venus Williams (USA)/Serena Williams (USA)
Court 7, derde partij vanaf 11.00 uur

Matches of the day
R3: [2] Alexander Zverev (GER) vs. [26] Damir Dzumhur (BIH)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 11.00 uur

R3: Pauline Parmentier (FRA) vs. [2] Caroline Wozniacki (DEN)
Court Philippe-Chatrier, tweede partij vanaf 11.00 uur

R3: [13] Roberto Batista Agut (ESP) vs. [20] Novak Djokovic (SRB)
Court Suzanne-Lenglen, tweede partij vanaf 11.00 uur

 

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws