Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Preview dag 7: Goffin speelt verder na regenpauze, Mertens moet tandje bijsteken

#RG18: Preview dag 7: Goffin speelt verder na regenpauze, Mertens moet tandje bijsteken

#RG18: Preview dag 7: Goffin speelt verder na regenpauze, Mertens moet tandje bijsteken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 7 worden de resterende wedstrijden van de derde ronde gespeeld. Heel wat toppers zoals Rafael Nadal (ATP-1), Maria Sharapova (WTA-30) en Serena Williams (WTA-451) komen in actie. David Goffin (ATP-9) mag zijn wedstrijd verderzetten en Elise Mertens (WTA-16) vecht voor een ticket naar de vierde ronde. 

De Belgen

De partij van Goffin tegen Gael Monfils (ATP-37) werd vrijdag onderbroken door hevige regenval. De Fransman begon het best aan de wedstrijd en kwam snel 2-0 voor. Onze landgenoot hield gelijke tred en een tiebreak moest beslissing brengen. Met 8-6 trok Monfils het laken naar zich toe. In de tweede set was Goffin meteen bij de les en stormde in nauwelijks tien minuten naar 3-0. Monfils kwam nog terug tot 5-3 maar moest set 2 met 6-3 aan de Luikenaar laten. Bij een 3-2 stand in het voordeel van Goffin, werd de wedstrijd door aanhoudende regenbuien stilgelegd.Na het duel tussen Fabio Fognini (ATP-18) en Kyle Edmund (ATP-17) mag Goffin zijn match vervolgen op court Suzanne Lenglen.

Later op de dag verschijnt Mertens op het veld. Zij neemt het op tegen Daria Gavrilova (WTA-25). De twee stonden reeds drie keer tegenover elkaar. Hun laatste ontmoeting dateert van de Australian Open dit jaar. De Limburgse was toen in twee sets te sterk voor haar generatiegenoot. De Australische geraakte op Roland Garros nooit voorbij de tweede, Mertens stond vorig jaar in de derde ronde. De dames zijn aan elkaar gewaagd. Mertens zelf is er zich bewust van dat vooral haar opslag een pak beter zal moeten zijn om Gavrilova onder druk te kunnen zetten. Mertens en Gavrilova sluiten de dag af op court 7.

Matches of the day

Dag 7 vangt aan met het duel tussen Muguruza en Samantha Stosur (WTA-90). De Spaanse, het derde reekshoofd, stuurde in de eerste ronde Svetlana Kuznetsova (WTA-43) wandelen en maakte een einde aan de Franse droom van Fiona Ferro (WTA-257). Stosur van haar kant versloeg Yanina Wickmayer (WTA-105) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-28). De Australische stond 3 keer in de halve finale in Parijs, Muguruza won het tornooi in 2016. Ondanks een leeftijdsverschil van maar liefst 10 jaar, is dit geen per definitie gewonnen partij voor de Spaanse schone. Stosur staat bekend als een taaie klant en zal ook dit keer haar prooi niet zonder slag of stoot lossen.

Sharapova lijkt na haar schorsing moeizaam op dreef te komen. In de eerste ronde had de 30-jarige blondine 3 sets nodig om afstand te nemen van Richel Hogenkamp (WTA-133). Tegen Donna Vekic (WTA-50) liep het gelukkig voor Sharapova al iets beter. Met zesde reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-6) wordt de Russische voor het eerst echt getest. De twee speelden nog maar één keer tegen elkaar, in de finale van de Fed Cup 2015. De Russische won toen in 2 sets. Dit jaar stond Pliskova in zowat elk tornooi waraan ze deelnam in de kwartfinale. De Tsjechische verkeert dus duidelijk in goede vorm.

Julia Görges (WTA-11) neemt het op tegen de jongste van de Williams-zussen. De Duitse gooide Alison Van Uytvancks (WTA-46) titelkansen aan diggelen, nadat ze in de eerste ronde Dominika Cibulkova (WTA-32) naar huis stuurde. Williams, nog steeds vooral in de media dankzij haar opvallende tenue, toonde al dat ze ook naar haar bevalling nog lang niet afgeschreven is. Zal haar powertennis voldoende zijn om Görges van zich af te schudden?

Tot slot is het uitkijken naar het duel der ideale schoonzonen. Nadal kruist de degens met publiekslieveling Richard Gasquet (ATP-32). De twee mannen keken elkaar al vijftien keer in de ogen, even vaak was het de Spanjaard die mocht juichen. Zowel Nadal als Gasquet lieten nochtans indrukwekkende dingen zien in hun vorige rondes. Nadal gunde Guido Pella (ATP-78) slechts 4 spelletjes, Gasquet veegde op dezelfde manier de vloer aan met Andreas Seppi (ATP-50). Of dit echt een evenwichtige wedstrijd wordt is niet zeker, maar dat we degelijk tennis te zien krijgen, staat als een paal boven water.

[alert title=Programma dag 7”]

De Belgen

R3: [24] Daria Gavrilova (AUS) vs. [16] Elise Mertens
Court 7, derde partij vanaf 11.00 uur

R3: [8] David Goffin (BEL) vs. [32] Gaël Monfils (FRA)
Court Suzanne-Lenglen, tweede partij, niet voor 12.00 uur

Matches of the day
R3: [3] Garbiñe Muguruza (ESP) vs. Samantha Stosur (AUS)
Court Philippe-Chatrier, eerstee partij om 11.00 uur

R3: [28] Maria Sharapova (RUS) vs. [6] Karolina Pliskova (CZE)
Court Philippe-Chatrier, derde partij vanaf 11.00 uur

R3: [1] Rafael Nadal (ESP) vs. [27] Richard Gasquet (FRA)
Court Philippe-Chatrier, vierde partij vanaf 11.00 uur

R3: [11] Julia Görges (GER) vs. Serena Williams (USA)
Court Suzanne-Lenglen, vierde partij vanaf 11.00 uur

 

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws