Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Preview dag 9: Mertens vs. Halep, clash tussen Serena Williams en Sharapova

#RG18: Preview dag 9: Mertens vs. Halep, clash tussen Serena Williams en Sharapova

#RG18: Preview dag 9: Mertens vs. Halep, clash tussen Serena Williams en Sharapova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag negen in Parijs met de eerste achtste finales bij de mannen en vrouwen op het programma. Uitkijken is het uiteraard naar Elise Mertens (WTA-16), maar ook de clash tussen Serena Williams (WTA-451) en Maria Sharapova (WTA-30).

De Belgen

Met David Goffin (ATP-9) sneuvelde gisteren de laatste Belgische man op Roland Garros en dus rust alle hoop op de schouders van Mertens. Onze landgenote staat wel voor een loodzware opgave. Tegenstandster is niemand minder dan Simona Halep (WTA-1). De Roemeense klopte Mertens vorige maand nog in Madrid (6-0 en 6-3), al is die partij niet meteen een graadmeter. De Hamontse kampte op dat moment met een bacteriële infectie. En dus mogen we straks ongetwijfeld een andere match verwachten.

Matches of the day

Heel Parijs en bij uitbreiding de wereld kijkt op dag negen uit naar het duel tussen Serena Williams en Sharapova. Beide dames kijken elkaar voor de 22e keer in de ogen. In de onderlinge ontmoeten staat het liefst 19-2 in het voordeel van de 36-jarige Amerikaanse. Al hoeft dat niet meteen iets te betekenen. “Voor mij is Sharapova favoriete. Ze is al een tijdje weer terug op het circuit, terwijl ik nog maar juist terug ben. Ik ben vooral benieuwd om te kijken waar ik op dit moment sta”, aldus Williams.

Voor het titanenduel tussen Sharapova en Williams heeft het publiek zich op de Court Philippe-Chatrier al kunnen opwarmen aan de prestaties van Rafael Nadal (ATP-1). De Spaanse gravelkoning kijkt de verrassende Maximilian Marterer (ATP-70) in de ogen. De Duitser klopte op weg naar de achtste finales onder meer Denis Shapovalov (ATP-25), al is een onderonsje met ‘s werelds nummer één natuurlijk wel andere koek. Benieuwd in hoeverre Marterer Nadal in de problemen kan brengen.

Een interessante affiche is ook die tussen Angelique Kerber (WTA-12) en Caroline Garcia (WTA-7), toch twee (schaduw)favorietes voor de titel. Vooral de Duitse maakte al indruk aan de Porte d’Auteuil. In een zinderende partij klopte ze vorige ronde een in bloedvorm stekende Kiki Bertens (WTA-22) na twee tiebreaks. De winnares neemt het in de kwartfinales op tegen Halep of Mertens.

[alert title=Programma dag 9”]

De Belgen

R4: Elise Mertens (BEL) [16] vs. Simona Halep (ROU) [1]
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 11.00 uur

Matches of the day

R4: Rafael Nadal (ESP) [1] vs. Maximilian Marterer (GER)
Court Philippe-Chatrier, derde partij vanaf 11.00 uur

R4: Serena Williams (USA) vs. Maria Sharapova (RUS) [28]
Court Philippe-Chatrier, vierde partij vanaf 11.00 uur

R4: Angelique Kerber (GER) [12] vs. Caroline Garcia (FRA) [7]
Court Suzanne-Lenglen, tweede partij vanaf 11.00 uur

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws