Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 2: Flipkens stoomt door, Mertens doet tennisfans zweten

#RG18: Round-up dag 2: Flipkens stoomt door, Mertens doet tennisfans zweten

#RG18: Round-up dag 2: Flipkens stoomt door, Mertens doet tennisfans zweten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag twee van Roland Garros zit er vroegtijdig op. De weergoden hebben er zo over beslist. Kirsten Flipkens (WTA-65) haalde de eerste Belgische zege van de dag binnen en Elise Mertens (WTA-16) speelt morgen verder. 

De Belgen

Kirsten Flipkens (WTA-65) bezorgde België de eerste overwinning van de dag. De Molse had het niet onder de markt tegen de Duitse Tatjana Maria (WTA-64). Na meer dan anderhalf uur tennis kon de Belgische de zege binnenhalen in twee sets. In de tweede ronde komt ze uit tegen een moeilijke tegenstander: Daria Kasatkina (WTA-14).

Elise Mertens (WTA-16) liet nog maar eens zien dat ze niet zo makkelijk klein te krijgen is. Tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-88) vocht ze zich vanuit een moeilijke situatie terug in de wedstrijd. Ze leidde met een dubbele break in de derde manche voordat de hemelsluizen een definitief einde maakte aan de dag. Haar wedstrijd wordt dinsdag hervat.

Matches of the day

Bij de vrouwen liep het bijna mis voor Petra Kvitova (WTA-8). De Tsjechische, een kanshebber voor de titel in Parijs, werd tot drie sets gedwongen door het nummer 89 van de wereld. Kvitova haalde haar twaalfde opeenvolgende overwinning op gravel binnen.

“Het zijn er twaalf nu, maar het is nog zo ver van het record van Rafa… Maar ik probeer mijn best te doen”, was de ludieke reactie van Kvitova.

Met het sneuvelen van Stan Wawrinka (ATP-30) valt er een grote naam uit het toernooi. Ondanks zijn sterke prestaties in het verleden op Roland Garros, is deze uitschakeling niet echt een verrassing te noemen. De Zwitser heeft bij zijn terugkeer op het circuit nog niet echt kunnen overtuigen. Zijn nederlaag betekent echter dat hij een serieuze duik zal nemen in de ranking.

Beter verging het Novak Djokovic (ATP-22) tegen de Braziliaan Rogerio Dutra Silva (ATP-134). De Serviër, kampioen op Roland Garros in 2016, maakte een gemiste start goed en won zuinig met 6-3, 6-4 en 6-4. Dominic Thiem (ATP-8) wist zijn goede vorm op gravel door te zetten dankzij 6-2, 6-4 en 6-1 winst tegen Ilya Ivashka (ATP-119).

Tweede reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA-2) had het één set knap lastig met de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-42). De Amerikaanse kwam tot twee keer toe op een break voorsprong, maar de Deense maakte die telkens meteen ongedaan. In de tiebreak ging Wozniacki vlot naar setwinst. In de tweede manche was Wozniacki ongenaakbaar en won met 7-6 (2) en 6-1.

Absolute titelfavoriet bij de mannen Rafael Nadal (ATP-1) speelde zijn eerste ronde tegen Simone Bolelli (ATP-129). Ondanks het verschil in ranking verkocht de 32-jarige Italiaan zijn huid duur. Rafa leidde in met twee sets tegen nul, maar stond op een 0-3 achterstand in de derde set voordat de wedstrijd werd stilgelegd wegens regen.

Momenten van de dag

Beeld je eens in: je zit thuis in Barcelona en je baalt omdat je verloren hebt in de laatste voorronde van Roland Garros. Je krijgt een telefoon met de boodschap dat je alsnog op de hoofdtabel mag staan door het laattijdige afzeggen van een andere speler.

Je springt vlug in je auto samen met je broer, moeder en 89-jarige oma en je komt rond middernacht, na een rit van ruim 1000 kilometer, aan in Parijs. De ochtend daarop versla je, met de slaap nog in je ogen, Bernard Tomic (ATP-206) in vier sets en sta je in de tweede ronde van een grandslamtoernooi. Het overkwam de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-190) en zou voer zijn voor een leuke film. Benieuwd of hij nog verder zal raken in het toernooi. Het volledige verhaal kan je hier terugvinden.

Tomic (ATP-206) heeft zijn slechte reputatie nog maar eens kracht bijgezet. In een bizarre persconferentie hield de Australiër het wel héél erg kort. Tomic, die succesvol drie kwalificatiewedstrijden afwerkte zonder setverlies, deed amper moeite om op de vragen te antwoorden en droop dan ook af na enkele minuten.

koen

koen

Meer nieuws