Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 9: Mertens kansloos tegen Halep, verrassingen en toppers naar kwartfinale

#RG18: Round-up dag 9: Mertens kansloos tegen Halep, verrassingen en toppers naar kwartfinale

#RG18: Round-up dag 9: Mertens kansloos tegen Halep, verrassingen en toppers naar kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de negende dag werden de laatste Belgen uit Roland Garros gekegeld. Er vielen nog enkele verrassingen maar de absolute topfavorieten lieten geen steken vallen.

De Belgen

Helaas konden de Belgen niet verder doorstoten. Elise Mertens (WTA-16) moest haar meerdere erkennen in een indrukwekkende Simona Halep (WTA-1). De Roemeense nummer één stuurde onze landgenote met 6-2 en 6-1 naar huis en toonde hiermee dat ze een van de grootste kanshebbers op de eindzege is.

Bij de junioren kon Arnaud Bovy (ITF-31) zich niet plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. De Luikenaar moest in drie sets het hoofd buigen.

Arnaud Bovy - © Facebook (Bovy Family Sports)
Arnaud Bovy – © Facebook (Bovy Family Sports)
The Matches of the day

Als je het ons vraagt, leverde de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-12) dé topprestatie van de dag. De kleine Argentijn van 1,70 meter stond twee sets in het krijt tegen de boomlange Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-7) van 2,03 meter maar knokte zich nog naar de kwartfinale. Schwartzman haalde het met 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 en 6-2. Na zijn zege zei Schwartzman dat hij zich David tegen Goliath waande.

In de kwartfinale krijgt Schwartzman opnieuw een “David tegen Goliath”-opgave maar nóg uitdagender, tegen nummer één Rafael Nadal. Nadal had in zijn 900e zege op het ATP-circuit geen problemen met de Duitser Maximilian Marterer (ATP-70).

De andere kwartfinale bij de mannen oogt ook hoogst interessant. Daarin zullen nummer vijf Juan Martin Del Potro en nummer drie Marin Cilic het tegen elkaar opnemen. Del Potro haalde het in drie sets van John Isner (ATP-10), terwijl Cilic de Italiaan Fabio Fognini (ATP-18) in een spannende vijfsetter opzijzette.

Bij de vrouwen stuurde Angelique Kerber (WTA-12) de laatste Franse speelster Caroline Garcia (WTA-7) naar huis. Kerber neemt het in een topaffiche in de kwartfinale op tegen Mertens-killer Halep. De Russische Daria Kasatkina (WTA-14) stuntte tegen Australian Open-winnares Caroline Wozniacki (WTA-2) en zorgt er zo voor dat de onderste tabelhelft helemaal open ligt.

Iedereen keek vol verwachting uit naar het titanenduel tussen Serena Williams (WTA-451) en Maria Sharapova (WTA-30) maar het liep met een sisser af. Een geëmotioneerde Serena moest geblesseerd afzeggen waardoor Sharapova vrijgeleide kreeg naar de kwartfinale. Daarin ontmoet de Russische Garbiñe Muguruza (WTA-3) die Lesia Tsurenko (WTA-39) naar huis stuurde.

Moment van de dag

Halep was opermachtig tegen Mertens vandaag en ontmoette na haar zege viervoudig Roland Garros-winnares Justine Henin. De Roemeense was in de wolken met de ontmoeting: “Wanneer je je idool ziet”, luidde het op Twitter.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws