Home » Olympische Spelen » #Rio2016: Dag 7 Round-up: Puig blijft verrassen, eerste goud voor Nadal

#Rio2016: Dag 7 Round-up: Puig blijft verrassen, eerste goud voor Nadal

#Rio2016: Dag 7 Round-up: Puig blijft verrassen, eerste goud voor Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de zevende dag van het olympisch tennistoernooi in Rio streden de heren in het dubbelspel om de gouden, zilveren en bronzen plak. In het enkelspel zijn bij de mannen de halve en bij de vrouwen de finalisten bekend. 

De Belgen

Met de uitschakeling van David Goffin (ATP-13) verdween de laatste Belg uit het toernooi.

Matches of the day

Bij de dames namen Petra Kvitova (WTA-14) en Monica Puig (WTA-34) het in de eerste halve finale tegen elkaar op. Puig, de verrassing van het toernooi nam de beste start en stak de eerste set met 6-4 op zak. Kvitova, elfde reekshoofd vocht terug en greep set twee met overtuigende 6-1-cijfers. In de derde set is het wederom de Puerto Ricaanse die het hoge woord voert. Met 6-3 maakt Puig zich zeker van een gouden of zilveren medaille.

In de tweede halve finale ging het tussen een van de favorieten, Angelique Kerber (WTA-2) en Madison Keys (WTA-9). Het Duitse, tweede reekshoofd had genoeg aan twee sets om Keys’ stiekeme medailledromen aan diggelen te slaan. Met 6-3 en 7-5 maakten de dames het best spannend, maar was het uiteindelijk toch Kerber die zich mag opmaken voor de strijd om zilver en goud.

Bij de mannen beet Rafael Nadal (ATP-5) de spits af op centre court. Hij keek recht in de ogen van Thomaz Bellucci (ATP-54) en leek duidelijk onder de indruk van de man die Goffin naar huis speelde. De Braziliaan won de eerste set met 6-2, maar Nadal herpakte zich en schreef de tweede set met 6-4 op zijn naam. In set 3 nam de Spanjaard de bovenhand en plaatste zich met 6-2 voor de halve finale.

Andy Murray (ATP-2) kende geen onbewogen parcours en leek zelfs even op weg naar een vroege uitschakeling in de vorige ronde. Tegen de Amerikaan Steve Johnson (ATP-22) schoot Murray als een pijl uit een boog en won de eerste set met 6-0. Johnson, het twaalfde reekshoofd bracht de bordjes in evenwicht met 6-4. In de derde set moest een tiebreak de beslissing brengen, Murray won met 7-2 en mag zo mee strijden om een medaille in de halve finale.

Murray’s tegenstander wordt de Japanner Kei Nishikori (ATP-7). Het vierde reekshoofd rekende in drie sets af met Gaël Monfils (ATP-11). De Fransman bereikte ietwat verrassend de kwartfinale maar bleek, hoewel hij meer dan goed weerwerk bood, een maatje te klein voor Nishikori. Ook de laatste halve finalist stond niet meteen in het rijtje van topfavorieten, maar zorgde voor traantjes op het veld door Novak Djokovic (ATP-1) in de eerste ronde wandelen te sturen. Juan Martin Del Potro (ATP-141) nam in twee sets de maat van Roberto Bautista Agut (ATP-17) uit Spanje, 7-5 en 7-6(4).

In het dubbelspel vochten Rafael Nadal (ATP D-200) en Marc Lopez (ATP D-21) om goud tegen het Roemeense duo Florin Mergea (ATP D-14) en Horia Tecau (ATP D-10). De Spaanse tandem won de eerste set met 6-2. Mergea en Tecau zetten een tandje bij en staken de tweede op zak met 6-3. In de derde set toonden Nadal en Lopez zich de betere dubbelaars. Met 6-4 haalden ze hun eerste gouden medaille binnen.

Het Amerikaanse stel Steve Johnson (ATP D-43) en Jack Sock (ATP D-24) namen het op tegen Daniel Nestor (ATP D-9) en Vasek Pospisil (ATP D-17) uit Canada in de strijd om het brons. Hoewel de Canadezen zevende reekshoofd waren en ouderdomsdeken Nestor bekend staat als een uitstekend dubbelspeler, haalden Johnson en Sock de bovenhand in twee eenvoudige sets, 6-2 en 6-4. Brons voor Amerika, Canada valt net buiten de prijzen.

In het vrouwendubbel werden de halve finales gespeeld. Lucie Safarova (WTA D-20) en Barbora Strycova (WTA D-39) ontmoetten de Russische Ekaterina Makarova (WTA D-14) en Elena Vesnina (WTA D-8). Met 7-6(7) en 6-4 op het scorebord mogen de dames uit Rusland zich opmaken voor de laatste rechte lijn naar een gouden of zilveren medaille. Hun tegenstanders in de finale wordt het Zwitserse duo Timea Bacsinszky (WTA D-380) en Martina Hingis (WTA D-1). Zij wonnen hun partij tegen Andrea Hlavackova (WTA D-11) en Lucie Hradecka (WTA D-9) uit Tsjechië, 5-7, 7-6(3) en 6-2.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws