Home » Olympische Spelen » #Rio2016: Preview dag 9: De laatste medailles, alle ogen op Murray en Del Potro

#Rio2016: Preview dag 9: De laatste medailles, alle ogen op Murray en Del Potro

#Rio2016: Preview dag 9: De laatste medailles, alle ogen op Murray en Del Potro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag negen vormt het slot van het olympisch tennistoernooi. Om in schoonheid te eindigen staat de finale strijd om de medailles bij de heren, in het damesdubbelspel en in het dubbel gemengd op het programma.

 Matches of the day

Op centre court geldt vandaag ladies first. In het dubbelspel strijden Ekaterina Makarova (WTA D-14) en Elena Vesnina (WTA D-8) om het goud tegen Timea Bacsinszky (WTA D-380) en ouwe getrouwe Martina Hingis (WTA D-1), die 1996 reeds een keertje deelnam aan het olympisch damesdubbel en dus het klappen van de zweep kent. De Zwitserse tandem mag zich vijfde reekshoofd noemen, de dames uit Rusland staan op nummer zeven.

Op hetzelfde moment start op court 1 het duel om het brons in het gemengd dubbel. Tsjechië lijkt alvast een goede voedingsbodem voor dubbelaars, want ook hier een Tsjechisch paar aan de aftrap. Lucie Hradecka (WTA D-9) neemt het aan de zijde van Radek Stepanek (ATP D-31) op tegen Sania Mirza (WTA D-1) en Rohan Bopanna (ATP D-15). Voor Hradecka en Bopanna zijn het hun tweede Olympische Spelen, Stepanek en Mirza waren er in 2008 in Peking ook al bij.

De volgende wedstrijd gaat op hetzelfde terrein van start, Rafael Nadal (ATP-5) en Kei Nishikori (ATP-7 bekampen elkaar om de bronzen medaille. In het verleden troffen ze elkaar reeds tien keer, éénmaal kon de Japanner het laken naar zich toe trekken, in 2015. Nadal heeft wel een zware match tegen Del Potro (ATP-141) in de benen, misschien kan Nishikori, die nog fit hoort te zijn na zijn partij tegen Murray (ATP-2), hier zijn kans grijpen.

Op centre court wordt intussen plaats geruimd voor de finale van het gemengd dubbel. In een volledig Amerikaans onderonsje staan Bethanie Mattek-Sands (WTA D-10) en Jack Sock (ATP D-24) tegenover Venus Williams (WTA D-33) en Rajeev Ram (ATP D-22). De Verenigde Staten gaan met een medaille naar huis, zoveel is zeker. Voor zowel Mattek-Sands, Sock als Ram was dit hun olympische vuurdoop. Williams daarentegen draait mee sinds 2000 in Sydney en kan haar vijfde plak in de wacht slepen.

De laatste maar zeker niet minder belangrijke match van de dag is de eindstrijd om het goud en het zilver in het enkelspel bij de heren. Titelverdediger Andy Murray kruist de degens met comeback kid Juan Martin Del Potro. Murray kende in de halve finale weinig moeilijkheden met Nishikori, Del Potro moest harder werken om zijn zege binnen te halen tegen Nadal. Murray nam reeds drie keer deel aan de Olympische Spelen, voor Del Potro is het zijn tweede editie. De twee heren speelden reeds zeven keer tegen elkaar. Vijfmaal won Murray, tweemaal (waaronder de laatste ontmoeting, op hardcourt) trok Del Potro aan het langste eind. Van hun zeven onderlinge ontmoetingen werd welgeteld één wedstrijd in straight sets gewonnen. Dat belooft een tandenbijter te worden!

 

[alert type=”info” title=”Programma dag 8″]

Matches of the day
F: [7] Ekaterina Makarova (RUS) & Elena Vesnina (RUS vs. [5] Timea Bacsinszky (SUI) & Martina Hingis (SUI)
Centre Court, om 17u (12u lokale tijd)

F: vs. Lucie Hradecka (CZE) & Radek Stepanek (CZE) vs. [4] Sania Mirza (IND) & Rohan Bopanna (IND)
Court 1, om 17u (12u lokale tijd)

BM: [3] Rafael Nadal (ESP) vs. [4] Kei Nishikori(JAP)
Court 1, vanaf 18u30 (13u30 lokale tijd)

F: Bethanie Mattek-Sands (USA) & Jack Sock (USA) vs. Venus Williams (USA) & Rajeev Ram (USA)
Centre Court, tweede partij vanaf 17u (12u lokale tijd)

F: Juan-Martin Del Potro (ARG) vs. Andy Murray (GBR)
Centre Court, derde partij vanaf 17u (12u lokale tijd)

 

Het volledige programma van dag 9 kan je hier vinden.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws