Tennisplaza

Rising Stars Knokke mist Belg in finale

Joran Vliegen - © Nick Verhaeghe

Joran Vliegen (ATP-537) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Knokke (België, $ 10 000). De Belg ging in drie moedige sets onderuit tegen de Noor Casper Ruud (ATP-556).

In het begin van de wedstrijd keek Vliegen als snel tegen een break achterstand aan. Een klap die hij niet meer kon rechtzetten: 6-3 voor de Noor.

Set twee begon erg gelijkopgaand. Een gemotiveerde Vliegen klampte goed aan, maar kwam bij 3-3 toch 0-30 achter. De Belg serveerde de nijpende breakkansen weg en brak zelf bij 6-5 door de opslag van de Noor: 7-5 voor Vliegen.

In de derde set kreeg Vliegen echter opnieuw meteen een break voorgeschoteld. Het vat bleek af en Ruud haalde de wedstrijd op een drafje binnen: 6-2.

In de finale ontmoet Ruud de Duitser Daniel Altmaier (ATP-561). Geen enkele van de vier Belgen in de kwartfinales gaat dus met de titel aan de haal.
[alert type=”info” title=”Livestream”]De finale van het Futurestoernooi van Knokke is morgen via livestream te volgen via deze link.
[/alert]