Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) zullen twaalf Belgen aan de start staan. Jonas Merckx (ATP-545) is het topreekshoofd. 

Merckx treft in de eerste ronde een kwalificatiespeler. Wie dat is, is nog niet bekend maar het zou wel eens een Belg kunnen zijn. Maxime Pauwels (ATP-1356) won namelijk zijn laatste kwalificatiewedstrijd van Gabriel Pascotto Tumasonis (ATP-1784) met 6-2 en 6-1. Arnaud Graisse (NG) sneuvelde in zijn laatste kwalificatieronde met tweemaal 1-6 tegen Maxence Broville (ATP-1594).

Maxime Pauwels - © Imagellan

Maxime Pauwels – © Imagellan

We krijgen drie Belgische duels in de eerste ronde. Nick Michielssen (NG) en Philippe Geladé (NG) kregen een wild card van de organisatie en vechten het onderling uit in de openingsronde. Ook Thomas Brees (NG) kreeg een wild card en moet het in de eerste ronde opnemen tegen Julien Dubail (ATP-632), het vijfde reekshoofd. Tot slot nemen Jolan Cailleau (ATP-940) en zevende reekshoofd Michael Geerts (ATP-697) het tegen elkaar op.

Julien Dubail - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Julien Dubail – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Alexandre Folie (ATP-1260) en Benjamin Dhoe (ATP-1344), die een ook een wild card kreeg, kennen hun tegenstander nog niet. Niels Desein (ATP-883) kent een moeilijke tegenstander met de Braziliaan Ricardo Hocevar (ATP-601), het vierde reekshoofd. Jeroen Vanneste (ATP-841) speelt tegen de Duitser Jannis Khalke (ATP-1198).

Jeroen Vanneste - © Nick Verhaeghe

Jeroen Vanneste – © Nick Verhaeghe

Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis

Meer informatie over de Rising Stars vind je <a href=”http://risingstars.be/” target=”_blank”>hier</a>.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.