Tennisplaza

Rising Stars Tennis Tour in Koksijde kent negen Belgische dames aan de start

Greet Minnen - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

De Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis heeft een volgende etappe in Koksijde (België, $ 25 000). Er komen maar liefst negen Belgische dames aan het werk. 

Greet Minnen (WTA-502), die terugkeert na een rugblessure, neemt het in de eerste ronde op tegen het vijfde reekshoofd Bibiane Schoofs (WTA-291). Kimberley Zimmermann (WTA-328) krijgt ook een reekshoofd voorgeschoteld. De Slovaakse Michaela Honcova (WTA-310), nummer zeven van de plaatsingslijst, wacht op haar. Marie Benoît (WTA-427) heeft een taaie klant aan het tweede reekshoofd Cindy Burger (WTA-223).

Magali Kempen (WTA-576) en Luna Meers (NG) kregen van de organisatie een wild card. Zij moeten respectievelijk aan de slag tegen Anastasia Frolova (WTA-304) en Ganna Poznikhirenko (WTA-323).

Twee Belgische duels in de openingsronde

Justine Pysson (NG) en Deborah Kerfs (WTA-590), die beide een wild card kregen van de organisatie, vechten een Belgisch robbertje uit in de eerste ronde. Ook Elyne Boeykens (WTA-425) en Hélène Scholsen (WTA-400) moeten uitmaken wie de beste Belgische van de twee is.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]