Tennisplaza

Roland Garros Dag 6: Frans feestje in Parijs, Suarez Navarro en Kerber sneuvelen

Gaël Monfils - © Christopher Levy

Op dag 6 kwamen er opnieuw geen Belgen in actie op Roland Garros. Het Franse publiek kon zich wel uitleven tijdens de wedstrijden van maar liefst zeven landgenoten, vooral publiekslieveling Gaël Monfils (ATP-14) zette de Court Suzanne Lenglen in vuur en vlam.

De Belgen

David Goffin (ATP-18), Alison Van Uytvanck (WTA-93) en Ysaline Bonaventure (WTA D-78) kregen vandaag een dagje rust. Goffin mocht zich wel opmaken voor een foto- en handtekeningsessie met zijn fans.

Match(es) of the Day

Op het damestoernooi kende tweevoudig winnares Maria Sharapova (WTA-2) weinig problemen met de finaliste van 2010, de Australische Samantha Stosur (WTA-22). De Russische heeft nog steeds last van een verkoudheid, maar won toch in twee sets: 6-4 en 6-3. Ook ex-winnares Ana Ivanovic (WTA-7) bereikte de vierde ronde. Carla Suarez Navarro (WTA-8), finaliste op de Diamond Games, ging dan weer verrassend onderuit tegen de Italiaanse Flavia Pennetta (WTA-28) en ook Garbine Muguruza (WTA-20) staat opnieuw bij de laatste 16. De Spaanse haalde het met 4-6 6-2 6-2 van elfde reekshoofd Angelique Kerber (WTA-11). Ook Française Alizé Cornet (WTA-29) staat in de vierde ronde.

Maar de grootste Franse successen werden vandaag geboekt bij de mannen. Gilles Simon (ATP-13) vocht een slijtageslag uit met landgenoot Nicolas Mahut (ATP-116) en won in vijf sets: 6-2 6-7(6) 6-7(6) 6-3 6-1. De wedstrijd Richard Gasquet (ATP-21) werd gisteren onderbroken door de duisternis, maar de Fransman wist vandaag de vijfde set te winnen tegen Carlos Berlocq (ATP-111). Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) kende dan weer weinig problemen.

De wedstrijd van de dag was echter het duel Gaël Monfils (ATP-14) en de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP-23). Monfils leek op weg naar de uitgang bij een 4-6 7-6(1) 3-6 en 1-4 achterstand. De steun van het fanatieke Franse publiek gaf Monfils echter vleugels, hij won vijf spelletjes op rij en won de vijfde set met 6-4. In de vijfde set verloor hij zijn openingsgame maar wist uiteindelijk wel zijn concentratie te behouden. Met 6-3 in de vijfde set zorgde hij voor een droomaffiche op zondag tegen Roger Federer (ATP-2).

Moment van de dag

De Zwitserse nummer één klaagde eerder dit week over het gebrek aan security na het selfie-incident. Vandaag kon hij echter niet klagen over de beveiliging, een beetje overdreven misschien?