Lara Salden (WTA-888) knokte zich zaterdag naar haar eerste professionele enkeltitel op het Rising Stars-toernooi van Knokke ($ 15 000). Na haar overwinning reageert Salden tevreden, maar kijkt ze ook al verder naar de rest van het seizoen.

In Knokke verraste Salden afgelopen week door het toernooi als ongeplaatste speelster te winnen. Na haar overwinning vertelde ze op de Facebookpagina van haar snaarsponsor Luxilon heel tevreden te zijn over haar overwinning: “Ik heb een heel goede week gehad. Vanaf de eerste wedstrijd was er direct veel tegenstand, maar door van Mirjam (Bjorklund (WTA-562), red.) te winnen, is mijn vertrouwen alleen maar gestegen.”

Voor Salden was het haar allereerste enkeltitel op het professionele circuit, nadat ze eerder wel al drie dubbeltitels op haar palmares schreef. Dat ze die titel uitgerekend in België kon pakken, maakte het extra speciaal. “Het voelt heel goed om in België mijn eerste titel te behalen. Mijn mama, stiefpapa, grootouders en vriend waren er ook bij. Het is heel leuk om hen langs de baan te hebben.”

Toch wil Salden niet te lang bij deze overwinning blijven stilstaan, maar wil ze ook al vooruitkijken naar wat de rest van het seizoen brengt. “Volgende week speel ik het toernooi van Brussel waar ik ook op de hoofdtabel sta. Daarna neem ik een weekje rust om dan opnieuw te beginnen trainen. Dan volgen nog enkele toernooien hier in België en aan de kust. Tegen het einde van het jaar zou ik graag rond nummer 500 staan, maar alles wat hoger is, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Bekijk het volledige interview van Luxilon met Salden hier:

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.