Tennisplaza

Salden presteert ijzersterk en houdt eer hoog voor België in Wanfercee-Baulet

Lara Salden - © Richard van Loon

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Wanfercee-Baulet (België, $ 15 000) heeft Lara Salden (NG) een ijzersterke prestatie neergezet. Ze won zowel in het enkel als in het dubbelspel. 

De nog maar 18-jarige Salden won in de tweede ronde van het eerste reekshoofd Britt Geukens (WTA-535) met 6-3 en 6-2. In de kwartfinale neemt Salden het op tegen de Duitse Stephanie Wagner (NG). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Luna Meers (WAT-1167) begon uitstekend tegen de Française Julie Gervais (WTA-1008), maar moest dan de rol lossen. Na een wedstrijd van net geen anderhalf uur moest Meers inpakken met 6-3, 1-6 en 1-6. Ook Mathilde Devits (WTA-1232) kon haar tweede ronde niet winnen. Zij verloor met 6-7 (2) en 1-6 van de Zweedse Anette Munozova (WTA-887).

Dubbelfinale voor Salden en Vanhoutte

Salden (NG) en Chelsea Vanhoutte (WTA D-1203) moesten het in een Belgische halve finale opnemen tegen de zusjes Victoria Smirnova (WTA D-1151) en Anastasia Smirnova (WTA D-1151). Salden en Vanhoutte waren met 6-3 en 6-1 te sterk voor hun tegenstanders. In de finale nemen ze het op tegen Helena Jansen Figueras (NG) en Francisca Jorge (WTA D-878) die het tweede reekshoofd naar huis stuurden.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]