Tennisplaza

Salman en Geens vlot naar kwartfinale in Tunesië

Omar SALMAN

Omar Salman (ATP-644) en Clément Geens (ATP-390) zijn sterk bezig op het Futures-toernooi in Hammamet ($10 000, Tunesië). Ze plaatsten zich allebei in twee sets voor de kwartfinale.

De 19-jarige Salman kreeg een wildcard van de organisatie in Tunesië en ging in de eerste ronde met 6-4, 6-3 voorbij de Australiër Dan Dowson (ATP-1164). In de tweede ronde ging Salman verder op zijn elan. De beloftevolle Belg klopte de Portugese ex-top 100-speler Fred Gil (ATP-734). Salman triomfeerde in de eerste set met 6-2. In de tweede set kwam hij op een 5-2-achterstand maar ging hij daarna met een knappe remonte naar 7-5. In de kwartfinale wacht een zware klus tegen topreekshoofd Miljan Zekic (ATP-243).

De 20-jarige Geens is als zesde reekshoofd goed op dreef in Tunesië. Hij won zijn eerste ronde in drie sets en trof in zijn volgende partij een wildcard, Cristian Carli (ATP-1001) uit Italië. Geens begon dramatisch aan de partij. Hij kwam op een 1-5-achterstand in de eerste set maar keerde nog knap terug. Hij won zes games op rij en greep de set met 7-5. In de tweede set liet Geens geen enkel spelletje meer liggen. Met twaalf games op rij ging hij naar 6-0. Bij de laatste acht speelt hij een clash tegen het tweede reekshoofd, de Spanjaard Oriol Roca Batalla (ATP-246).

Clément Geens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN