Home » ITF » Salman strijdend naar tweede ronde in Valldoreix

Salman strijdend naar tweede ronde in Valldoreix

Op het ITF-toernooi van Valldoreix (Spanje, $ 15 000) heeft Omar Salman (ATP-820) zich geplaatst voor de tweede ronde. Hij ging in drie zware sets voorbij een Italiaan.

De 22-jarige Salman nam het in de openingsronde op tegen de één jaar jongere Nicolo Turchetti (ATP-742). Ondanks het verschil in ranking waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd. Beide gaven elkaar niet veel toe in de openingsset en een tiebreak moest de beslissing brengen. Deze ging relatief eenvoudig naar Turchetti.

De Italiaan rook zijn kans en ging meteen in het eerste spelletje van de tweede manche door de opslag van de Belg. Salman reageerde meteen door die break ongedaan te maken. Even later was het Salman die een break voorsprong moest afgeven. In de eindfase van de tweede manche scoorde Salman een cruciale break waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was.

In de beslissende set waren beide spelers opnieuw erg aan elkaar gewaagd en de spelletjes gingen niet zonder strijd naar de serveerder. Bij een 5-4 stand in het voordeel van de Belg moest Turchetti serveren om in de wedstrijd te blijven. Salman opende echter het offensief en maakte de wedstrijd uit na 2 uur en 31 minuten met 6-7 (3), 7-5 en 6-4.

In de tweede ronde ontmoet hij voor de derde keer in zijn carrière Dan Dawson (ATP-1545). Het staat 1-1 in de onderlinge ontmoetingen maar eerder dit jaar was de Brit de sterkste.