Sander Gillé (ATP D-45) en Joran Vliegen (ATP D-38) zijn doorgestoten naar de halve finale op de European Open in Antwerpen (ATP-250). Ze gingen in twee sets voorbij hun tegenstanders.

Gillé en Vliegen boekten op woensdag een moeizame zege tegen het Deens-Duitse duo Frederik Nielsen (ATP D-51) en Tim Puetz (ATP D-73). In de kwartfinale moesten ze aan de bak tegen het Mexicaans-Pakistaanse duo Santiago Gonzalez (ATP D-57) en Aisam-Ul-Haq Qureshi (ATP D-54).

Met de steun van de talrijk opgekomen fans speelden de Belgen een sterke partij op Court 1. Na 1 uur en 1 minuut pakten ze de zege met 6-4 en 6-2.

Kijken naar de volgende tegenstanders

Op de persconferentie achteraf waren Gillé en Vliegen tevreden met hun plekje bij de laatste vier: “We speelden beter dan gisteren. Veel fans waren aanwezig om voor ons te supporteren. Het was een beetje jammer dat het op Court 1 gespeeld werd want anders waren er sowieso nog meer supporters geweest.”

Ze herhaalden nog eens dat ze graag het toernooi willen winnen: “Uiteraard willen we hier winnen. Dit zou de mooiste van onze ATP-titels zijn!”

In de halve finale volgt een duel met de tweede reekshoofden Rajeev Ram (ATP D-14) en Joe Salisbury (ATP D-28). Ram en Salisbury kregen een vrijgeleide naar de halve finale na het forfait van de Argentijnen Guido Pella (ATP D-58) en Diego Schwartzman (ATP D-42). Schwartzman gaf forfait omdat hij last had van zijn rug na zijn nederlaag in het enkelspel. Gillé en Vliegen waren van plan om naar de match te gaan kijken omdat ze hen nog niet kennen maar dat plan valt dus in het water.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.