Home » Geen categorie » Scholsen en Geukens naar kwartfinale in Sharm El Sheikh, Salden en Vlasselaer out

Scholsen en Geukens naar kwartfinale in Sharm El Sheikh, Salden en Vlasselaer out

Scholsen en Geukens naar kwartfinale in Sharm El Sheikh, Salden en Vlasselaer out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000) hebben Hélène Scholsen (WTA-515) en Britt Geukens (WTA-636) de kwartfinale bereikt. Lara Salden (WTA-1017) en Clara Vlasselaer (NG) sneuvelden. 

Scholsen moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Wit-Russische Yuliya Hatouka (WTA-642). De Belgische behaalde een zuinige 6-4 en 7-6 (3) overwinning na net geen anderhalf uur tennis. In de kwartfinale treft ze Maria Gutierrez Carrasco (WTA-743) die eerder Axana Mareen (WTA-1060) klopte.

Ook Geukens staat in de kwartfinale. Zij rekende af met het zesde reekshoofd Martina Colmegna (WTA-505) in twee sets. Na 1 uur en 9 minuten stonden de vlotte 6-2 en 6-4 eindcijfers op het scorebord. Voor een plaats in de halve finale speelt de Belgische nu tegen Anastasia Pribylova (WTA-494).

Diezelfde Pribylova, het vierde reekshoofd, was in twee sets te sterk voor Salden in de tweede ronde. De Belgische klampte in de tweede manche goed aan, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Na 1 uur en 47 minuten stonden de 2-6, 6-7 (6) setstanden op het scorebord.

Voor de 16-jarige Vlasselaer zit het toernooi er in de tweede ronde op. De Belgische wild card moest haar meerdere erkennen in de Thaise Bunyawi ThamChaiwat (WTA-536), het achtste reekshoofd. Vlasselaer was al gauw op achtervolgen aangewezen en kon die achterstand nooit goedmaken. Na iets minder dan een uur moest de Belgische haar koffers pakken met 1-6 en 2-6.

koen

koen

Meer nieuws