Tennisplaza

Schwartzman wint slijtageslag tegen Thiem en staat voor het eerst in halve finale

Diego Schwartzman - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Diego Schwartzman (ATP-14) heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een Grand Slam bereikt. De Argentijn rekende op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) af met US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP-3).

Schwartzman en Thiem zijn goed bevriend, maar op Court Philippe-Chatrier gaven ze elkaar geen duimbreed toe. De eerste set ging met 7-6 (1) naar Schwartzman, maar Thiem kwam met 5-7 langszij. Set drie was een dubbeltje op zijn kant, maar de Oostenrijker pakte de tiebreak met 6-7 (6).

Thiem liep 0-2 uit in de vierde set, maar Schwartzman ging op én over zijn tegenstander naar 5-3. Maar de Argentijn kon evenmin de voorsprong vasthouden, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-6 (5) naar Schwartzman.

In de vijfde set begon de vermoeidheid zwaar te wegen voor Thiem, die in de vorige ronde ook vijf sets overleefde. Schwartzman drukte door en haalde met 6-2 het laken naar zich toe. De Argentijn staat voor het eerst in de halve finale, waarin hij het opneemt tegen Rafael Nadal (ATP-2) of Jannik Sinner (ATP-75).