Servië heeft de eerste editie van de ATP Cup gewonnen. In de finale was het team van Novak Djokovic (ATP-2) te sterk voor het Spanje van Rafael Nadal (ATP-1).

Roberto Bautista Agut (ATP-10) stond tegenover Dusan Lajovic (ATP-34) in de eerste wedstrijd van de finale. De Spanjaard speelde een prima partij en haalde het met 7-5 en 6-1.

Wat later stond hét duel van de dag tussen Djokovic en Nadal op het programma. De Serviër begon het best aan de partij en won de eerste set met 6-2. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en het publiek werd getrakteerd op enkele schitterende punten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (4) naar Djokovic.

Het dubbelspel werd bepalend, en daarin kwam Nadal niet in actie. Het Spaanse team bestond uit Pablo Carreno Busta (ATP D-111) en Feliciano Lopez (ATP D-54), zij namen het op tegen Djokovic (ATP D-157) en Viktor Troicki (ATP D-713). Het Servische team trok met 6-3 en 6-4 aan het langste eind en veroverde zo de eerste ATP Cup.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.