Maria Sharapova (WTA-30) heeft op de Australian Open niet kunnen bevestigen na haar knappe prestatie tegen Caroline Wozniacki (WTA-3). In de vierde ronde ging ze in drie sets onderuit tegen opkomend talent Ashleigh Barty (WTA-15). De vraag stelt zich meer en meer of de 31-jarige Russische ooit nog zal kunnen meedingen naar een titel op Grand Slam-niveau.

Ondanks winst in de eerste set, verspeelde Sharapova tegen thuisspeelster Barty haar kansen op een eerste grote titel sinds 2014 (Roland Garros, nvdr.). Na 2 uur en 22 minuten was het de Australische die zich voor het eerst plaatste voor een kwartfinale op een grandslamtoernooi: 4-6, 6-1 en 6-4.

Ashleigh Barty - © Jimmie48 Tennis Photography

Ashleigh Barty – © Jimmie48 Tennis Photography

Voor Sharapova is het van 2017 op de Tianjin Open (China, International) geleden dat zij nog een titel wist te pakken. Ondanks haar succesvolle comeback in Stuttgart eerder datzelfde jaar, wist de Russische tot dusver nooit echt meer te overtuigen. “Maar als ik niet zou geloven dat ik het nog kan (een Grand Slam winnen, nvdr.), zou ik niet zo hard trainen en werken als ik nu doe”, verdedigt Sharapova zich. “Of de nieuwe generatie mijn plaats heeft ingenomen? Iedereen maakt kans op een grandslamtitel, jong of oud.”

Sharapova won in haar carrière tot dusver vijf Grand Slams: twee keer Roland Garros (2012 en 2014), één keer de Australian Open (2008), de US Open (2006) en Wimbledon (2004).

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.