Home » Geen categorie » Sharapova breekt met coach Groeneveld

Sharapova breekt met coach Groeneveld

Sharapova breekt met coach Groeneveld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wegen van Maria Sharapova (WTA-41) en de Nederlandse coach Sven Groeneveld scheiden. De Russische tennisster maakte de breuk bekend daags na haar nederlaag in de eerste ronde van Indian Wells.

Groeneveld was vier jaar lang de coach van Sharapova: “Na vier succesvolle jaren vol uitdagingen wil ik Sven bedanken voor zijn ongelooflijke loyaliteit, zijn harde werken en vooral de vriendschap die we hebben opgebouwd die verder gaat dan onze professionele band. Hoewel we in overleg hebben besloten uit elkaar te gaan, ben ik ongelooflijk blij dat ik de afgelopen jaren met hem als leider van mijn team heb kunnen werken.”, aldus Sharapova op haar website.

Groeneveld coachte Sharapova sinds het najaar van 2013, onder zijn leiding won ze onder andere Roland Garros. “Maria is een van de hardste werkers en meest professionele tennissters met wie ik gewerkt heb. Haar kracht en vechtlust zullen een wapen blijven waarmee rekening moet worden gehouden. Ik heb enorm respect voor haar als speelster en als mens”, zei Groeneveld na de breuk.

In het verleden werkte Groeneveld al samen met grote namen als Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic, Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Tommy Haas, Michael Stich en Greg Rusedski.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws