Home » Geen categorie » Sharapova maakt kans op wild card voor Roland Garros… voor de kwalificaties

Sharapova maakt kans op wild card voor Roland Garros… voor de kwalificaties

Sharapova maakt kans op wild card voor Roland Garros… voor de kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De terugkeer van Maria Sharapova blijft voor ophef zorgen. De Franse tennisbond heeft een wild card geweigerd voor de hoofdtabel, maar houdt de deur open voor het kwalificatietoernooi. 

Een nieuwe episode in de soap rond de wild card affaire van Sharapova. De Franse tennisbond heeft uitgesloten dat ze een wild card zullen toekennen aan de Russische tennisspeelster die een schorsing wegens dopinggebruik achter de rug heeft. De Britse krant The Daily Telegraph stelt echter dat Sharapova een grote kans maakt om een wild card te krijgen voor de kwalificaties van het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

De president van de Franse tennisbond (Fédération Française de Tennis) Bernard Guidicelli stelt dat “we hierover moeten nadenken [aangezien het gaat over] een belangrijk onderwerp zoals doping.” Diezelfde Guidicelli gaf nog mee dat ze hun beslissing zullen bekendmaken in de week van 15 mei.

Steun van WTA-baas

Ondertussen heeft de baas van de Womens Tennis Association (WTA) Steve Simon de wild cards voor Sharapova verdedigd. Volgens Simon is het toekennen van deze wild cards aan de Russische in lijn met wat er in andere sporten gebeurt.

“Je moet maar eens kijken hoe andere organisaties en competities omgaan met spelers die terugkomen. Ze komen gewoon terug in de ploeg en beginnen te spelen”, aldus Steve Simon voor BBC Sport.

“Als je kijkt naar andere competities duurt een schorsing meestal een half of een heel seizoen. Zij heeft een jaar en half gekregen.”

Ex-nummer één Kim Clijsters is eenzelfde mening toegedaan: “ze heeft haar tijd heeft uitgezeten en haar straf gehad.”

“Ik was teleurgesteld en verrast toen het nieuws bekend raakte. Omdat ik de beide kanten van het spectrum ken, als toernooidirecteur en speelster, denk ik niet dat ze nog meer gestraft moet worden”, aldus Clijsters aan BBC Sport.

 

koen

koen

Meer nieuws