Katie Boulter (WTA-112) bevindt zich in het oog van een storm nadat bekend raakte dat ze maar liefst 23 000 euro kreeg door zich laattijdig terug te trekken uit Roland Garros.

Boulter raakte drie weken geleden, tijdens de Fed Cup-ontmoeting van Groot-Brittanië tegen Kazachstan, geblesseerd aan de rug en toen al werd gevreesd dat ze Roland Garros niet ging halen. Ze trok zich dan ook terug uit alle voorbereidingstoernooien maar een afzegging voor de French Open kwam er niet.

Donderdag verraste de Britse door toch in de loting te verschijnen, ze zou het in de eerste ronde opnemen tegen Donna Vekic (WTA-23). Een dag later volgde echter het nieuws dat ze alsnog niet zou deelnemen, al reisde ze wel naar Parijs om zich persoonlijk af te melden en kreeg ze op die manier maar liefst 23 000 euro zonder te spelen.

Door een nieuwe regel krijgen spelers die zich voor de start van een Grand Slam ter plaatse afmelden namelijk nog de helft van het prijzengeld dat een verliezer in de eerste ronde krijgt. Boulter kondigde haar afwezigheid als volgt aan op Twitter:

Niet in goede aarde

De beslissing van Boulter valt niet in goede aarde bij heel wat tennisliefhebbers. Wat hen stoort, is het feit dat de Britse zonder ook maar een bal te raken toch nog 23 000 euro opstrijkt én door haar late afzegging de plek inneemt van een andere speelster. Nu zal een lucky loser in haar plek spelen. Pittig detail: onlangs verscheen Boulter nog in de nieuwe campagne van WTA als toonbeeld van… integriteit.

Deel:

Over de redacteur