Home » Grand Slam » Roland Garros » Snelle opgave in Parijs komt Duitser wel heel duur te staan

Snelle opgave in Parijs komt Duitser wel heel duur te staan

Snelle opgave in Parijs komt Duitser wel heel duur te staan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Peter Gojowczyk (ATP-43) moest in de eerste ronde van Roland Garros tegen Cameron Norrie (ATP-85) opgeven bij een 1-6 en 0-2 stand. Dat komt de Duitser duur te staan, want hij kreeg van de ITF een boete van 25 000 euro.

Gojowczyk, zaterdag nog finalist in Genève, gooide in de tweede set na 48 minuten tennis de handdoek. De 28-jarige Duitser had te veel last van een heupblessure. Een foute beslissing, zo oordeelde de Internationale Tennisfederatie dat hem een zware boete oplegde. Volgens de ITF was Gojowczyk reeds voor de match geblesseerd en bijgevolg niet fit genoeg om te spelen. Daarom had de Duitser zich op voorhand moeten terugtrekken zodat een lucky loser zijn plaats kon innemen om er wel een competitieve partij van te maken.

Ter compensatie van het vroegtijdige forfait had Gojowczyk dan wel nog de helft van zijn prijzengeld gekregen. Nog altijd goed voor 20 000 euro. Door boetes uit te delen, wil de ITF voorkomen dat geblesseerde spelers toch aan hun wedstrijd beginnen om zo hun prijzengeld (van 40 000 euro) op te strijken. Dankzij de nieuwe regel konden liefst acht lucky losers aantreden op Roland Garros, één van hen was Ruben Bemelmans (ATP-110).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws