Op de Hopman Cup in Perth heeft David Goffin (ATP-7) België het tweede punt bezorgd in de ontmoeting met Australië. Hij klopte Thanasi Kokkinakis (ATP-209) in twee sets.

Goffin maakte een erg rustige en solide indruk in Perth. Hij won de eerste set met 6-4 en ging daarna door op zijn elan. In de tweede set sloeg hij al snel een kloofje en dat bouwde hij later nog verder uit. Met 6-2 ging ook de tweede set naar Goffin. België is zo zeker van winst in het duel tegen Australië, Goffin en Elise Mertens (WTA-36) dubbelen nog wel nog samen in het afsluitende mixed doubles.

Goffin was na afloop erg blij met zijn niveau: “Ik voel me erg goed hier in Australië, ik probeer elke dag mijn beste tennis te spelen. Ik denk nog niet te veel aan Melbourne, de tweede week is zeker mijn ambitie, maar ik speel match per match en dan zie ik wel waar ik kan geraken.”

België maakt nog steeds kans op een finaleticket, maar door de nederlaag tegen Duitsland heeft het zijn lot niet meer in eigen handen. België speelt vrijdag tegen Canada, en moet hopen dat Duitsland verliest tegen Australië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.