Home » Davis Cup » Solide Goffin brengt België op 2-0 voorsprong

Solide Goffin brengt België op 2-0 voorsprong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft zijn missie volbracht op de eerste dag van de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Italië. Hij versloeg Andreas Seppi (ATP-76) in drie sets en bezorgde België een 2-0 voorsprong.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin startte als een diesel in zijn partij tegen de ervaren Seppi. Onze landgenoot kwam al snel een break achter, maar kwam uiteindelijk toch terug tot 4-4. Seppi moest serveren om in de wedstrijd te blijven en Goffin voerde de druk op, de Luikenaar klaarde de klus en haalde de set met 6-4 binnen.

In de tweede set kwam Goffin meteen een breakje op voorsprong, hij kwam nooit echt in de problemen en maakte de klus met 6-3 af. De derde set begon wat stroever voor Goffin, hij kwam op voorsprong, werd gebroken, maar nam nadien terug het voortouw. Bij 5-3 moest Seppi serveren om in de wedstrijd te blijven, Goffin kreeg drie matchpoints en het eerste was meteen het goede. Na dag één leidt België comfortabel met 2-0

Met vertrouwen naar zaterdag

Johan Van Herck en David Goffin - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Johan Van Herck en David Goffin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Zaterdag kunnen Ruben Bemelmans (ATP D-278) en Joris De Loore (ATP D-321) in het dubbelspel voor het beslissende derde punt zorgen. Zij nemen het wellicht op tegen Simone Bolelli (ATP D-345) en Alessandro Giannessi (ATP D-289), al kan de opstelling nog gewijzigd worden tot één uur voor de wedstrijd.

Kapitein Van Herck is erg blij, maar houdt ook de voetjes op de grond: “Dit is het resultaat waarop we gehoopt hadden, maar het blijft Davis Cup en je moet altijd voorzichtig zijn. Steve en Darcis hebben vandaag veel attitude getoond, morgen moeten we het proberen af te maken. Als we het dubbelspel winnen, geven we ook een belangrijk signaal naar toekomstige tegenstrevers.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS