Tennisplaza

Sprookje van Mertens voorbij in Rosmalen

Elise Mertens - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Elise Mertens (WTA-171) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Ricoh Open in Rosmalen ($ 250 000). In de kwartfinale moest ze het onderspit delven tegen derde reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-32).

Mertens beleefde in Rosmalen een ware droomweek. Ze overleefde eerst de kwalificaties, stuntte daarna tegen Eugenie Bouchard (WTA-47) en klopte de Servische Aleksandra Krunic (WTA-119). Bij de laatste acht wachtte echter een zware opgave tegen de Franse Mladenovic, het derde reekshoofd en nummer 32 van de wereld.

In de eerste set ging Mertens bij 2-2 door de opslag van Mladenovic. De Franse keerde echter terug en benutte bij 6-5 een tweede breakpunt. Zo ging de set met 7-5 naar Mladenovic.

Mertens gaf in de tweede set niet op en verzilverde meteen een nieuw breakpunt. De ervaren Mladenovic toonde echter opnieuw haar talent en mepte zichzelf met 6-3 naar de zege. Zo komt er een einde aan Mertens’ sprookje. Mertens zal evenwel beloond worden op de WTA-ranking met een plekje dicht bij de top 150.