Sloane Stephens (WTA-83) heeft haar eerste grandslamtitel veroverd. In de finale van de US Open klopte ze Madison Keys (WTA-16) in twee korte sets.

Het sprookje van Stephens op de US Open kende een happy end. Enkele weken geleden stond de 24-jarige Amerikaanse nog op de 957e plaats van de ranking, nadat ze lang out was met een voetblessure. In de finale stond ze tegenover haar boezemvriendin Keys. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot Stephens bij 4-3 een versnelling hoger schakelde. Ze stoomde door naar 6-3 en 5-0, maar Keys slaagde er toch in om enkele matchpunten af te weren. Uiteindelijk ging de set toch met zware 6-0 cijfers naar Stephens.

Aan het net volgde een lange knuffel tussen beide vriendinnen, die ook voor de ceremonie nog lachend met elkaar aan het praten waren. “Als ik tegen iemand moest verliezen, dan tegen mijn vriendin”, zei Keys tijdens de ceremonie. Ook Stephens was lovend over haar tegenstandster: “Ze is mijn beste vriendin, ik wou dat een gelijkspel zou bestaan. Na de wedstrijd wilde ik haar troosten, ik weet dat ze hetzelfde voor mij zou gedaan hebben. Dit is echte vriendschap”.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.