Home » European Open » Sterke Bemelmans niet opgewassen tegen tweede reekshoofd Tsonga

Sterke Bemelmans niet opgewassen tegen tweede reekshoofd Tsonga

Sterke Bemelmans niet opgewassen tegen tweede reekshoofd Tsonga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste halve finale van de European Open (ATP 250, € 589 185) namen Ruben Bemelmans (ATP-98) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) het tegen elkaar op. Bemelmans speelde knap mee, maar kon niet voorkomen dat Tsonga in twee sets het laken naar zich toetrok: 3-6 en 3-6.

In de halve finale van de European Open stond Bemelmans voor een moeilijke opdracht tegen tweede reekshoofd Tsonga. Voor een plaats in de finale moest Bemel namelijk voor de tweede keer in zijn carrière, en meteen ook voor de tweede keer deze week, voorbij een top 20-speler zien te geraken.

Tsonga begon duidelijk beter aan de partij en pakte Bemelmans meteen bij het nekvel. Bemelmans, die wat te veel foutjes maakte kwam dan ook snel 0-2 achter. Daarna waren de zenuwen weg bij Bemelmans die los en aanvallend begon te spelen. Dat loonde. Bemelmans kwam terug volledig in de set en kreeg bij 2-2 zelfs enkele kansen om een break voorsprong te pakken. Dat lukte echter niet. Bemelmans leek de partij in handen te nemen en stapelde de knappe punten op. Bij 3-4 bewees Tsonga echter waarom hij al zo lang een vaste waarde is in de top 20. Hij krikte zijn niveau op en ging door Bemelmans’ opslag. Even later had de Fransman vier setpunten op eigen opslag nodig om het uit te maken, maar met een prachtige duik lukte dat hem uiteindelijk toch: 3-6.


Bemelmans was toch wat aangedaan van dat setverlies, en begon in de tweede set wat slordiger te spelen. Tsonga twijfelt niet lang en forceerde bij 1-1 meteen de break. Zonder al te veel problemen hield Tsonga die voorsprong daarna vast. Bij 3-5 moest Bemelmans gaan serveren om in de match te blijven, maar met enkele knappe slagen maakte Tsonga het zelf af. De eerste matchbal was meteen de goede: 3-6.

Bemelmans: “Ik heb een prachtige week gehad”

Bemelmans kon na de match zijn verlies meteen goed plaatsen. “Ik heb een prachtige week gehad, en ik kan dan ook met een goed gevoel naar de volgende weken vertrekken. Maar vandaag was Tsonga de betere speler. Hij heeft ook heel goed geserveerd met een heel hoog percentage in alle richtingen. Maar deze halve finale is zeker een ervaring voor de toekomst. Ik heb deze week veel vertrouwen opgedaan.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws