David Goffin (ATP-13) heeft zich op het ATP-toernooi in Monte Carlo (Monaco, € 4 273 775) geplaatst voor de kwartfinale. In een spannende wedstrijd haalde hij het in drie sets van zijn maatje Dominic Thiem (ATP-9).

Thiem en Goffin stonden voor de tiende keer tegenover elkaar, Goffin won zes van hun vorige ontmoetingen. Onze landgenoot startte als een diesel, en stond al snel 2-5 in het krijt. Op karakter sleepte de Luikenaar een tiebreak in de wacht en dankzij enkele knappe punten pakte hij de eerste set met 7-6(4).

Een ander beeld kregen we in de tweede set, waarin de Oostenrijker de bovenhand had. Een mindere opslaggame van Goffin werd afgestraft door Thiem, en bezorgde de Oostenrijker de 4-6 setwinst. Thiem kwam ook op voorsprong in de derde set, maar toen schakelde Goffin een versnelling hoger. De Oostenrijker ging meermaals in de fout en Goffin rook zijn kans. Met 6-3 boekte hij zijn plaats in de kwartfinale. De wedstrijd duurde 2 uur en 14 minuten.

Op vrijdag wacht een clash tegen Novak Djokovic (ATP-2), die het nipt haalde van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-19).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.