Home » ATP » Sterke Goffin moet nipt hoofd buigen voor Federer in Shanghai

Sterke Goffin moet nipt hoofd buigen voor Federer in Shanghai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Shanghai (China, ATP 1 000). Onze landgenoot moest nipt het hoofd buigen voor Roger Federer (ATP-3).

Goffin stond in Shanghai voor de elfde keer tegenover grootmeester Federer. De Luikenaar stond eerder deze week erg sterk te spelen in China, en ook tegen Federer bewees de Belg dat hij in topvorm is. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, Goffin ging als eerste door de opslag van Federer en mocht serveren voor de eerste set. Hij kon drie setpunten niet benutten en werd zelfs gebroken. Een tiebreak moest de beslissing brengen en ook daarin kreeg Goffin twee setpunten. Op de beslissende momenten was Federer net iets beter en zo ging de eerste set met 6-7 (7) naar de Zwitser.

Goffin moest even bekomen van de opdoffer maar kon toch tot 3-3 in de tweede set mee met Federer. De Zwitser ging echter door de opslag van onze landgenoot en gaf het voordeel niet meer af. Na 1 uur en 54 minuten stond de 6-7 (7) en 4-6 eindstand op het scorebord.

ATP Finals

Goffin staat nu virtueel tiende op de ATP race naar de ATP Finals in Londen. Matteo Berretinni (ATP-13) wipt over Goffin naar de achtste plaats, voor Alexander Zverev (ATP-6). Fabio Fognini (ATP-12), momenteel elfde, kan Goffin deze week nog passeren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS