Home » Geen categorie » Sterke Minnen naar halve finale in Solarino

Sterke Minnen naar halve finale in Solarino

Op het ITF-toernooi van Solarino (Italië, $ 15 000) heeft Greet Minnen (ATP-1090) de halve finale bereikt. Ze versloeg het zevende reekshoofd in twee sets.

Minnen moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Italiaanse Dalila Spiteri (WTA-685), het zevende reekshoofd. De Belgische moest in de eerste set knokken om de Italiaanse bij te houden. Ze kwam van een achterstand terug en gaf even later zelf een voorsprong uit handen. In de tiebreak was de Belgische te sterk voor haar leeftijdgenote.

In de tweede manche spurtte Minnen bij een 1-1 stand naar de overwinning en won vijf games op rij. Na 1 uur en 36 minuten stonden de 7-6 (1) en 6-1 cijfers op het scorebord. In de halve finale wacht ze op de winnares van het duel tussen Shalimar Talbi (WTA-812) en Tayisiya Morderger (WTA-511).