Gaël Monfils (ATP-38) heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finales van de European Open (België, € 686 080). De Fransman rekende in twee sets af met Vasek Pospisil (ATP-79).

Pospisil worstelde zich door de kwalificaties en rekende vervolgens af met zijn landgenoot Milos Raonic (ATP-20). Een heuse stunt die de Canadees tegen Monfils maar wat graag wilde overdoen. Al kon Pospisil eigenlijk nooit echt aanspraak maken op een zege. De Fransman dicteerde van meet af aan de wet, maar verzuimde zijn breakkansen te benutten. Uiteindelijk duurde het tot de elfde game vooraleer Monfils kon toeslaan. Het nummer 38 van de wereld serveerde de set daarna makkelijk uit, 7-5.

In het tweede bedrijf kon Monfils wel meteen toeslaan. In het openingsgame snoepte hij de opslag van Pospisil af. Een nieuwe tik voor de Canadees, al wilde hij zich niet meteen zomaar naar de slachtbank laten leiden. Pospisil versierde twee breakkansen in het vierde game, maar kon die niet benutten. Meteen het signaal voor Monfils om nog een versnelling hoger te schakelen. Zonder veel problemen maakte hij het na 1 uur en 36 minuten af.

 

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be