Greet Minnen (WTA-120) is goed begonnen aan de kwalificaties van het WTA-toernooi van Seoul in Zuid-Korea (Hardcourt, $ 25 000). Er staan al drie Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel in Seoul.

In de kwalificaties in Seoul probeerde Minnen als derde reekshoofd de hoofdtabel te bereiken. In de eerste kwalificatieronde moest ze aan de bak tegen de Kroatische Jana Fett (WTA-326).

De veel lager gerangschikte Fett greep verrassend de eerste set met 6-4. Minnen herpakte zich echter en vloog daarna met 6-2 en 6-1 naar de zege. In de tweede kwalificatieronde volgt een duel tegen de Zuid-Koreaanse Sohyun Park (WTA-701).

Op hoofdtabel al drie Belgen

Op de hoofdtabel staan al drie Belgische speelsters. Ysaline Bonaventure (WTA-118) speelt in de eerste ronde een moeilijke wedstrijd tegen de hoger geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-60).

Alison Van Uytvanck (WTA-63) gaat in haar eerste partij de strijd aan met derde reekshoofd Karolina Muchova (WTA-43). Kirsten Flipkens (WTA-114) treft in haar eerste ronde een haalbare kaart met de Tsjechische Denisa Alertova (WTA-252).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.