Home » Geen categorie » Stunt voor Cuypers in Damme, Heyman geeft op

Stunt voor Cuypers in Damme, Heyman geeft op

Stunt voor Cuypers in Damme, Heyman geeft op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Damme (België, $ 15 000) zit erop. Seppe Cuypers (NG) zorgde voor een knappe stunt in de eerste ronde. Er gingen nog vier Belgen door naar de tweede ronde. 

Cuypers, die op de hoofdtabel staat dankzij een wild card, had een zware loting tegen het achtste reekshoofd Billy Harris (ATP-774). De Belg liet na een verloren eerste set zien dat hij een stukje kan tennissen. Na bijna tweeënhalf uur wedstrijd stond de 4-6, 7-6 (2) en 6-2 overwinning voor Cuypers vast. Hij neemt het in de volgende ronde op tegen Maxime Pauwels (ATP-1198) die met 6-3 en 6-2 won van de Qatarees Mubarak Shannan Zayid (ATP-1276).

Benjamin Dhoe (ATP-1672) won eenvoudig van de 16-jarige Tom Pisane (NG) met 6-0 en 6-1. Dhoe speelt nu tegen Dimitry Voronin (ATP-1074) die kon profiteren van de opgave van Christopher Heyman (ATP-435). De Belg won nog wel de eerste manche met 6-4, maar gaf bij een 4-6, 0-3 stand op.

Julien Dubail - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Julien Dubail – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Jonas Merckx (ATP-512) verspilde geen tijd in een Belgisch duel tegen Philippe Geladé (ATP-1780). Merckx won met 6-0 en 6-0 en neemt het in de tweede ronde op tegen Manuel Guinard (ATP-796). Julien Dubail (ATP-579) was met 6-2 en 6-2 de betere van Hunter Johnson (ATP-1870). Hij komt nu uit tegen Sidane Pontjodikromo (NG) uit Nederland.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

Meer nieuws