Home » Davis Cup » Sublieme Goffin brengt België op 2-2

Sublieme Goffin brengt België op 2-2

Sublieme Goffin brengt België op 2-2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) heeft zich in vier sets voorbij Nick Kyrgios (ATP-20) geknokt. De tussenstand tussen België en Australië is nu 2-2.

Na de tweede dag kwam Australië op een comfortabele 2-1-voorsprong in het Davis Cupduel waardoor België op zondag 2 duels moest winnen om alsnog de finale te bereiken. Toppers Goffin en Kyrgios openden de dag. In onderlinge duels leidde de Australiër met 3-0 maar deze partijen vonden telkens op hardcourt plaats. Goffin ging resoluut voor de zege op zijn geliefde gravel.

Goffin begon de match moeizaam. In zijn eerste opslagspelletje kwam hij meteen op een 0-40-achterstand maar hij kon alle breakpunten wegwerken. Gaandeweg vond onze landgenoot steeds meer zijn ritme. Goffin en Kyrgios serveerden sterk en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin was Kyrgios net iets sterker. De Australiër pakte met een ace de tiebreak met 7-4 na 1 uur en 2 minuten.

Goffin was op achtervolgen aangewezen en toonde zijn grinta meteen in het begin van de tweede set. Hij profiteerde van een minder opslagspelletje van Kyrgios en kwam zo op een cruciale break voorsprong. Het liep steeds meer gezwind voor Goffin. De Belg imponeerde op zijn opslag en liet Kyrgios geen schijn van kans. Ook de Australiër was op dreef op zijn opslag en strooide met aces.

Na enkele snelle games mocht Goffin bij 5-4 serveren voor de set. Met een schitterende backhand langs de lijn ging hij op weg naar twee setpunten. Goffin maakte het stijlvol af met een ace. Na 1 uur en 37 minuten stonden de bordjes terug in evenwicht.

Ook in de derde set bleef Goffin subliem spelen. Bij 2-2 snelde de Belg naar 0-40 op de opslag van Kyrgios. Het derde breakpunt was het goede. Goffin bleef uitstekend serveren en mocht bij 5-4 serveren voor de set. Met twee aces maakte hij het knap af en greep de set met 6-4.

In de vierde set vochten Goffin en Kyrgios opnieuw een spannende strijd uit. In het zevende spelletje knokte onze landgenoot met sublieme passing shots zich door Kyrgios’ opslag. Goffin leverde perfecte winners af, net op de lijn. Kyrgios brak echter meteen terug waardoor de score opnieuw gelijk stond.

Goffin gaf evenwel niet op en ging met een break naar een 5-4-voorsprong. Kyrgios raakte zijn geduld kwijt en sloeg zijn racket aan diggelen. Na iets meer dan 3 uur mocht Goffin voor de match serveren. Hij hield het hoofd koel en maakte het met een love game af!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws