David Goffin (ATP-11) heeft voor een stunt gezorgd op de ATP-Cup in Sydney. Onze landgenoot klopte Rafael Nadal (ATP-1) in twee sets en bracht België langszij.

Nadat Kimmer Coppejans (ATP-158) zijn eerste partij verloor tegen Roberto Bautista Agut (ATP-10) moest België op een stunt rekenen van zijn nummer één. Goffin begon goed aan de wedstrijd en zette Nadal meteen onder druk. De Luikenaar haalde zijn beste tennis boven en pakte de eerste set met 6-4.

Nadal leek het lastig te hebben met de warme en vochtige omstandigheden in Sydney, en daar profiteerde Goffin van. De Luikenaar liep 4-2 uit in de tweede set en had zelfs kansen om tot 5-2 uit te lopen. Maar Nadal vond de kracht om de breakpunten weg te werken en kwam terug tot 4-4. De set werd beslist in de tiebreak en daarin was Goffin opnieuw superieur. Hij kwam al snel op voorsprong en maakte het af bij het tweede matchpunt: 7-6 (3).

Goffin: “De match tegen Dimitrov gaf me vertrouwen”

Goffin was erg opgetogen met zijn winst: “De match tegen Dimitrov gaf me vertrouwen, ik was klaar voor het gevecht. Het was niet makkelijk om mijn zenuwen te bedwingen, maar ik speelde een erg goede tiebreak. De omstandigheden waren niet makkelijk, maar ik heb gevochten voor elk punt. Ik ben heel erg blij om dit punt te pakken voor België, en nu volgt een beslissend dubbelspel.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.