Elise Mertens (WTA-21) heeft het WTA-toernooi van Doha (Qatar, Premier) op haar naam geschreven. Ze rekende voor de derde keer in één week af met een top tien-speelster.

Na zeges tegen Kiki Bertens (WTA-8) en Angelique Kerber (WTA-6) moest Mertens aan de bak tegen ex-nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-3). In de eerste set trok de Roemeense met 3-6 het laken naar zich toe, maar Mertens domineerde in set twee en kwam met 6-4 langszij.

In de derde en beslissende set ging Mertens al snel door de opslag van Halep. Ze maakte de klus knap af en mocht na 6-3 de handen in de lucht steken. Voor Mertens is het de vijfde en grootste WTA-titel uit haar carrière.

Na afloop was Mertens erg opgetogen: “Ik kan het nog steeds niet geloven, Simona is een geweldige speelster, maar ik ben erg blij om hier de trofee te pakken. Ik zag ook een paar Belgische vlaggen in het publiek, dat betekent veel voor mij.”

Tennisplaza in Dubai

Volgende week is Mertens actief op het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier). Tennisplaza is ter plaatse om verslag uit te brengen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.