De 15-jarige Cori Gauff (WTA-110) heeft haar eerste WTA-titel beet. In de finale van het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, WTA International) klopte ze Jelena Ostapenko (WTA-72) in drie sets.

De 15-jarige Amerikaanse beleefde een sprookje in Linz: ze verloor in de kwalificaties, werd opgevist als lucky loser en stootte door naar haar eerste WTA-finale. Gauff begon erg goed en haalde de eerste set met 6-3 binnen.

Ostapenko liet zich niet zomaar opzij zetten, de Letse pakte de tweede set met 1-6 en hing de bordjes opnieuw gelijk. Gauff liet zich echter niet doen en voerde opnieuw de druk op, de Amerikaanse haalde de beslissende set met 6-2 binnen. Dankzij haar eerste titel in Linz komt ze maandag de top honderd binnen, rond de zeventigste plaats.

Gauff doet hiermee beter dan de Williams-zusjes die zeventien waren toen ze hun eerste WTA-titel veroverden. De Amerikaanse Tracy Austin is de jongste speelster ooit die een WTA-toernooi won, zij was veertien toen ze in 1977 het toernooi van Portland won.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.