Afgelopen weekend schreef de 24-jarige Elina Svitolina (WTA-4) de grootste titel uit haar carrière (tot dusver) bij op haar palmares. In Singapore won ze de WTA Finals, een grote opsteker na enkele maanden van tegenvallende resultaten.

“Ik denk dat ik nu tegenover niemand nog iets te bewijzen heb”, liet ze na afloop van haar finale tegen Sloane Stephens (WTA-6) optekenen. “Dit is een goed statement voor mezelf en vooral een goede boost voor mijn carrière.”

De Oekraïense won al haar wedstrijden op de WTA Finals. In de finale klopte ze de Amerikaanse Stephens, na een thriller van bijna 2 uur en een half, in drie sets: 6-3, 2-6 en 2-6.

Elina Svitolina - © Jimmie48 Tennis Photography

Elina Svitolina – © Jimmie48 Tennis Photography

“Ik probeer altijd te geloven in mijzelf, maar na Wimbledon bleven de resultaten tegenvallen. Dat maakte mij teleurgesteld en triest, zeker omdat ik énorm hard werkte. Deze titel kan de ommekeer zijn om ook op grandslamtoernooien beter te gaan presteren. Wat het verschil maakte afgelopen week? Ik ben altijd positief gebleven.”

Svitolina heeft nu dertien WTA-titels op haar conto. Eerder dit seizoen won ze de toernooien van Brisbane, Dubai en Rome.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.