Home » ATP » Team Europa gaat met 7-5 aan de leiding in de Laver Cup

Team Europa gaat met 7-5 aan de leiding in de Laver Cup

Team Europa gaat met 7-5 aan de leiding in de Laver Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Laver Cup in Genève wordt alles beslist op de slotspeeldag. Na twee dagen leidt Team Europa met 7-5.

Op dag één van de Laver Cup was Dominic Thiem (ATP-5) net iets te sterk voor Denis Shapovalov (ATP-33), maar Fabio Fognini (ATP-11) liet een steekje vallen tegen Jack Sock (ATP-210). Dankzij overwinningen van Stefanos Tsitsipas (ATP-7) en de tandem Roger Federer (ATP-3)-Alexander Zverev (ATP-6) leidde team Europa met 3-1 na dag één.

Op dag twee was John Isner (ATP-20) met 6-7 (2), 6-1 en 10-1 te sterk voor Zverev. Daarna was het de beurt aan Federer die een erg spannend duel uitvocht met de Australiër Nick Kyrgios (ATP-27). Pas na 1 uur en 50 minuten trok de Zwitser met 6-7 (5), 7-5 en 10-7 aan het langste eind.

US Open-winnaar Rafael Nadal (ATP-2) nam met 6-3 en 7-6 (1) de maat van Milos Raonic (ATP-24), maar ging daarna wel onderuit in het dubbelspel. Team World behaalde met Kyrgios en Sock de overwinning in het afsluitende dubbelspel, ze haalden het met 6-4, 3-6 en 10-6 van Nadal en Tsitsipas.

Team Europa leidt na twee dagen met 7-5. Zondag staat er één dubbelpartij op het programma, gevolgd door drie enkelspelen. Het Europese team van Bjorn Borg moet het echter zonder de geblesseerde Nadal stellen op de slotspeeldag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws