Home » ATP » Teleurgestelde Wawrinka heeft niets dan lof voor Murray

Teleurgestelde Wawrinka heeft niets dan lof voor Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-18) struikelde op een armlengte van eindwinst in Antwerpen. Tijdens een spannende finale op de European Open (België, ATP 250) moest de Zwitser de duimen leggen voor Andy Murray (ATP-243).

Wawrinka was zichtbaar teleurgesteld na zijn verloren finale. Toch had hij niks dan mooie woorden voor zijn tegenstander: “Ik ben blij je terug te zien, je bent een ongelooflijke kampioen. Je verdiende het vandaag te winnen.”

De Zwitser stak niet onder stoelen of banken dat hij het na afloop van de wedstrijd zwaar had. Toch toonde hij zich erg dankbaar: “Ik heb een fantastische week achter de rug en wil iedereen bedanken. Allereerst organisatie voor de wildcard, waardoor ik hier, voor het eerst aan de start kon staan. Verder bedank ik ook mijn team om elke dag opnieuw te pushen om harder te werken.”

“Ik ben zo blij hier te staan vandaag. Tijdens de US Open was ik geblesseerd, dit is het eerste toernooi dat ik sindsdien speel. Om nu dan in de finale te staan, dat had ik echt niet verwacht. Ik ben ook verrast door de steun die ik van het publiek kreeg, de sfeer was het hele toernooi geweldig. Ik hoop dat ik hier volgend jaar opnieuw kan staan.”

Wawrinka analyseerde de wedstrijd als volgt: “Ik speelde goed vandaag, maar niet goed genoeg om Andy te verslaan. Ik had mindere momenten, hij ging dan net beter spelen. Ik kon geen druk meer zetten. Hij is een verdiende winnaar.”

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden