Stan Wawrinka (ATP-18) struikelde op een armlengte van eindwinst in Antwerpen. Tijdens een spannende finale op de European Open (België, ATP 250) moest de Zwitser de duimen leggen voor Andy Murray (ATP-243).

Wawrinka was zichtbaar teleurgesteld na zijn verloren finale. Toch had hij niks dan mooie woorden voor zijn tegenstander: “Ik ben blij je terug te zien, je bent een ongelooflijke kampioen. Je verdiende het vandaag te winnen.”

De Zwitser stak niet onder stoelen of banken dat hij het na afloop van de wedstrijd zwaar had. Toch toonde hij zich erg dankbaar: “Ik heb een fantastische week achter de rug en wil iedereen bedanken. Allereerst organisatie voor de wildcard, waardoor ik hier, voor het eerst aan de start kon staan. Verder bedank ik ook mijn team om elke dag opnieuw te pushen om harder te werken.”

“Ik ben zo blij hier te staan vandaag. Tijdens de US Open was ik geblesseerd, dit is het eerste toernooi dat ik sindsdien speel. Om nu dan in de finale te staan, dat had ik echt niet verwacht. Ik ben ook verrast door de steun die ik van het publiek kreeg, de sfeer was het hele toernooi geweldig. Ik hoop dat ik hier volgend jaar opnieuw kan staan.”

Wawrinka analyseerde de wedstrijd als volgt: “Ik speelde goed vandaag, maar niet goed genoeg om Andy te verslaan. Ik had mindere momenten, hij ging dan net beter spelen. Ik kon geen druk meer zetten. Hij is een verdiende winnaar.”

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.