De afgelopen twee weken zagen we Caroline Garcia (WTA-9) twee toernooien op rij winnen. Andy Murray (ATP-3) zag haar potentieel al in op Roland Garros van 2011.

Flashback naar 2011: Caroline Garcia, een 17-jarige Française en het nummer 188 op de wereldranglijst, moest het opnemen tegen Maria Sharapova, toen het nummer één van de wereld. Er werd niet veel verwacht van deze ontmoeting, maar Garcia deed de harten van de Fransen sneller slaan wanneer ze op een set en 4-1 voorsprong kwam. De ervaring en het talent van de Russische sleurden haar door de wedstrijd en ze overleefde deze zware test.

Deze wedstrijd was Andy Murray niet ontgaan. Hij was erg onder de indruk van de prestatie van Garcia en tweette het volgende:

In 2016 won ze het dubbeltoernooi van Roland Garros en schopte ze het tot de tweede plaats in de wereldranglijst van het dubbel. De afgelopen twee weken won ze de WTA-toernooien in Wuhan en Peking, haar vierde en vijfde WTA-toernooi in haar carrière. Dit leverde haar voor het eerst een plaats in de top tien op. Ze is (nog) niet de nummer één van de wereld, maar ze leverde alvast haar visitekaartje voor de toekomst af. Benieuwd of Murray gelijk zal krijgen.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.