Tennisplaza

Thiem kruipt door oog van de naald en is vol lof: “Zijn dropshots waren fenomenaal”

Dominic Thiem - © Philippe Montigny (FFT)

Dominic Thiem (ATP-3) beleefde geen makkelijke middag op Court Philippe-Chatrier. De Oostenrijker had vijf sets nodig om lokale held Hugo Gaston (ATP-239) naar huis te sturen.

De 20-jarige Fransman Gaston zorgde eerder in het toernooi voor een stunt door Stan Wawrinka (ATP-17) naar huis te sturen. Ook tegen Thiem liet hij opnieuw knap tennis zien.

De Oostenrijker wist de eerste sets met 6-4 en 6-4 te winnen, maar Gaston gaf niet zo maar op. Aangevuurd door het Franse publiek schudde hij knappe dropshots uit zijn mouw en dreef hij Thiem tot het uiterste. Gaston pakte de derde en vierde set met 7-5 en 6-3 en dus moest een vijfde set de beslissing brengen. Thiem stond er op de belangrijke momenten, en trok met 6-3 aan het langste eind.

Na afloop was Thiem vol lof: “Zijn dropshots waren van een andere planeet. Ik heb 400 keer naar het net moeten sprinten, echt knap gedaan. Als hij zo verdergaat wordt het een hele grote speler”.

Gaston bleef bescheiden: “Het was een droom om Roland Garros te spelen, ik ga hard werken om hier volgend jaar opnieuw te staan. Dit gaat niet naar mijn hoofd stijgen, ik ga nu terug challengers spelen”.