De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4) heeft het ATP-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1000) op zijn naam geschreven. In de finale was hij in drie sets te sterk voor Roger Federer (ATP-5).

Federer begon nochtans goed aan de finale, de Zwitser sloeg meteen een kloofje en haalde de eerste set met 3-6 binnen. Daarna kantelde de partij en Thiem bracht met 6-3 de stand opnieuw in evenwicht. In een spannende derde set trok de Oostenrijker met 7-5 het laken naar zich toe.

Voor Thiem was het zijn eerste zege in een Masters 1000-toernooi. De Oostenrijker kon tot voor Indian Wells nog niet overtuigen dit seizoen, maar heeft nu de grootste titel uit zijn carrière beet. “Het is tamelijk irreëel wat er dit toernooi is gebeurd. Ik was helemaal uit vorm toen ik hier toekwam, maar tankte onderweg vertrouwen”, aldus Thiem.

Federer tilde niet al te zwaar aan de nederlaag: “Thiem heeft deze finale gewonnen, ik heb ze niet verloren. Ik heb al zo vaak in deze positie gestaan, dat ik deze nederlagen makkelijker kan plaatsen. Mijn jaar is goed begonnen en ik hoop deze goede lijn door te trekken in Miami.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.